5 sisustamisviga, mis võivad kinnisvara müügile halvasti mõjuda

Kodus tahab igaüks end hästi tundma. Kodu ei ole nagu väljanäitus, kus kõik on viimseni ära sätitud. Siin võiks kõik olla just täpselt nii nagu pererahvale meeldib – oma käe ja vajaduste järgi.

Kui aga kodust saab ühel päeval müügiobjekt, tuleb korter või maja kriitilise pilguga üle vaadata.

Sassis toad, koristamata riiulid ja räpasevõitu sisustus ei aita kinnisvara müümisele kuidagi kaasa. Ka kõige maitsekamas kodus võib korralagedus sedavõrd halvasti mõjuda, et peletab potentsiaalsed huvilised eemale.

Segadus ja mustus ei ole aga kaugeltki ainsad tegurid, mis kinnisvara müüki kindlasti ei soosi. Oma kodu kujundamisel ei mõtle me küll selle müügile, ent seda võimalust saa ka välistada.

Sestap oleks sisustamisel mõistlik mõningatele nüanssidele tähelepanu pöörata.

Vales mõõdus sisustus

Tilluke kahekohaline diivan suures avatud köögi ja elutoaga korteris või siis pea tervet magamistuba täitev baldahhiinvoodi ei sobi oma mõõtudelt antud keskkonda, mõjudes seal kui võõrkehad.

Valede gabariitidega mööbel on ilmselge miinus. Liiga väike või suur mööblitükk tõmbab terve ruumi üldilmet alla.  

Näiteks baldahhiinvoodi on toretsev mööbliese, mis vajab enda ümber palju ruumi. Paneelmaja tüüpkorteri pisike magamistuba ei ole sellist tüüpi sängile õige koht. Voodi vertikaalsed sambad ja ülalt alla rippuv kangas muudavad toa visuaalselt väiksemaks ja hämaramaks ning ruum mõjub kokkuvõttes ahistavalt. Pisike ja pimedavõitu tuba ei ole aga kuigi kutsuv.

Ka vannid võivad vales mõõdus olla. Mullivanni ei ole mõtet alla 10-ruutmeetrisesse vannituppa suruda. Kui aga vannituba on vähemalt 10-ruutmeetrit või suurem, siis peaks ka vann olema oma proportsioonidelt vastav, mitte nii tibatilluke, et otsi või luubiga taga. 

Vähe funktsioone

Kui duširuumis saab end ainult püsti seistes pesta ja käsiduši kasutamise võimalus puudub, on see kahtlemata puudus.

Köögivalamud, mille segistit saab 360 kraadi pöörata ja voolikuna nõudepesuks välja tõmmata, teenivad kindlasti rohkem plusspunkte kui staatiliste segistitega kraanikausid.

Mida rohkem funktsioone ja väljundeid sanitaartehnikal, kodumasinatel, mööbliesemetel ja sisekujunduselementidel on, seda kasulikumad ehk väärtuslikumad nad kodu hindamise juures on.