Taevale kõige lähemad 5 linna

Siin on 5 kõige kõrgemal paiknevat linna maailmas. Huvitav kui elav on sealne kinnisvaraturg?

1
Apartaderos Venezuelas

 

Koht number 5.

Apartaderos Venezuelas, 3505 meetrit merepinnast. Väike linn elatub peamiselt turismist ja põllumajandusest. Aastaringne keskmine õhutemperatuur on seal umbes 7 ° C.

 

 

 

2
Lhasa Tiibetis

 

Koht nr. 4

Lhasa Tiibetis, 3600 meetrit merepinnast.   Himaalaja mäestikust ümbritsetuna on see linn regiooni üks peamiseid majanduskeskusi, kus elab üle 550 tuhande elaniku.

 

 

3
Potosi Boliivias

 

Koht number 3.

Potosi Boliivias, 4090 meetrit merepinnast. Linn, mis on arvatud maailmapärandi nimistusse. Ajalooliselt on tegemist tüüpilise kaevanduse linnaga, millel olid rikkad hõbeda varud.

4
El Alto Boliivias

 

 

Koht number 2.

El Alto Boliivias, 4150 meetrit merepinnast. Linn on ära teeninud kõrge asukoha tabelis  ainuüksi oma nime tõttu, mis tõlkes tähendab “Kõrgust”. Linnas elab üle 1,2 miljoni inimese.

 

5
La Rinconada Peruus

Koht number 1.

La Rinconada Peruus, 5100 meetrit merepinnast. La Rinconada linna peetakse ametlikult kõrgeimaks linnaks maailmas. Linnlased, keda on umbes 30 tuhat, töötavad peamiselt lähedal asuvas kullakaevanduses. Huvitav fakt on see, et esimese kolmekümne töötatud päeva eest ei saa nad mingit töötasu, küll aga 31-sel tööpäeval võivad nad võtta endale kogu kulla, mida leiavad ja jaksavad ühe korraga käe otsas ära vedada.

 

 

Võrdluseks, Eesti kõige kõrgemal paiknev linn on Otepää. kuni 152 meetrit merepinnast.

Noh see ei ole ilmselgelt väga muljetavaldav tulemus, aga ka Otepäält võib leida kauneid vaateid.

 

Allikas: wikipedia.com