Uued korterid Tartus

Majanduse madalseis on Tartus uute kortelelamute ehitamist selgelt pidurdanud.

2010. aastal jälgitakse väga täpselt kuhu ja mida ehitada ning arendaja teeb endale väga detailselt selgeks, mille järgi on täna ostjatel nõudlust. Selge on aga see, et uude majja kodu soetada soovijale on valik täna Tartus väga väike.

2010. aastal on Tartus  valminud uusi kortereid Ida tänavale (2 maja Jaamamõisa elurajoon)  ja ridaelamuboksid Kulli tänavale (Tammelinna ja Räni linnaosa piiril). Tammelinna on planeeritud 2011. aastaks samuti 15 korteriga korterelamu, mille eelbroneerimine juba käib ning huvi üpris suur. Maja planeeritud valmimise aeg on detsember 2011.a. Jätkuvalt on pakkumisel uued korterid  Pärna alleel (linna piiril, kuid Tartu vallas), kus hinnad algavad 13 500 kr/m2 ja Jõekaare projekti esimeses majas Siili tänaval (Emajõe kaldal Tartu linnas).

Pärna allee kortermajad 3, 5 ja 6 (arendaja Merko Tartu) on ilusa valmis haljastusega ja meie inimestele harjumuspärase ruumilahendustega. Lisaks on Pärna allee korterelamu väga suureks plussiks lasteaed,  mis asub samas kompleksis.

Jõekaare Siili tn 6 (arendaja SRV) maja korterid on suurte rõdudega, heade ja lausa eksklusiivsete vaadetega ning tõeliselt tulevikku suunatud lahendustega. Sõltuvalt sellest algavad ruutmeetri hinnad alates 19 000 kr. Pakkumisel on endiselt kortereid Tartu kõrgeimas korterelamus – Tigutornis, kus hinnad ei ole määratud vaid ootavad võimalike klientide hinnapakkumisi. Lisaks pakutakse 2- ja 3-toalisi kortereid Ida tänaval.

Ober-Haus näeb, et kuigi nõudlus on olnud 2 – toaliste korterite vastu, siis üha enam tuntakse huvi 3 – toaliste vastu. Tänane noor pere ostab või vahetab oma elamist juba 5 ja enama aasta perspektiiviga. Viimase aja trendiks võib tuua ka seda, et inimesed soovivad oma senise “magalapiirkonna” korteri välja vahetada parema asukohaga korteri vastu, kus asustustihendus on sobiv.

Rauno Kiisk
Ober-Hausi Kinnisvara
Tartu kontori juhataja

Külasta ka meie blogi: http://ober-haus.blogspot.com/