Astel majatehas ehitab Soome suurima moodulitest korterelamuarenduse

Astel, Baltimaades suuruselt kolmas majatehaste grupp, alustab Soome ühe suurema  valmismoodulitest korterelamute arenduse tootmist. Üheksast majast ja kokku 300 korterist koosneva suurprojekti maht on 12 030 m2 ja kogumaksumus 24 200 000 eurot.

Eesti on Euroopa suurim puitmajade eksportija, müües üksi rohkem kui teisel ja kolmandal kohal olevad Leedu ja Saksamaa kokku.

Tegemist on Soome suurima moodulitest korterelamute arendusega, mille peatöövõtja ja ehitaja on Eesti majatehas. ICON Kristalli Ilvese projekt valmib tervikuna 2020. aastal.

“Võrreldes klassikalise platsiehitusega on moodulmaju võimalik ehitada kuni 50% kiiremini ja parema kvaliteediga. Astel on Baltikumi kõige pikaajalisema kogemusega puitmajade tootja ja nii suure projekti peatöövõtt saab olema hea viis näidata moodulmajade kasulikkust kinnisvaraarendajatele.” sõnas Astel OÜ tegevjuht Raul Kinks.

Moodulmajade tootmisel on võimalik kuni 95% ehitustöödest teha majatehases, sealhulgas plaatimine ja köökide paigaldus. Majade kvaliteedi tagavad tehase kontrollitud sisetingimused ja regulaarsed moodulite kvaliteedi kontrollimised. Ehitusplatsil toimuvad tööd lühikest aega, see häirib kohalikke elanikke vähem ja on keskkonnasäästlikum.

Peale majamoodulite tootmise hoolitseb Astel peatöövõtjana ka projekteerimise, pinnasetööde, vundamendi ja tehnosüsteemide välja ehitamise eest.

Projekti tellija ja arendaja on ICONi kinnisvarafond, kes arendab Soomes hetkel kaheksat kinnisvaraprojekti kasutades moodulehitust mitmete uusarenduste ehitamisel. Kristalli Ilvese projekt asub Riihimäki linnas ja annab sadadele peredele võimaluse soetada kodu uusarenduses.

Peatöövõtja Astel projekteerib, toodab ja paigaldab valmismoodulitest maju Põhjamaade eksportturule. Astel majatehased toodavad aastas umbes 35 000 m2 majamooduleid. Ettevõttes töötab üle 200 inimese ja käive 2018. aastal oli 27,5 miljonit eurot. Astel Modularil on moodulmajade projekteerimiseks, müügiks ja tootmiseks ISO 9001 ja ISO 14001 sertifikaadid.

Kalev Pagar
Astel Modulari müügijuht

Astel Modular (www.astelmodular.ee) projekti peatöövõtja – moodulmajade projekteerimine, tootmine ja paigaldus

ICON Kiiniteistörahastot (www.iconfund.fi) projekti tellija ja arendaja