Capital Mill sihib loodussõbraliku ärimajaga mõtteviisimuutust

Tallinnas Järvevana tee ääres asuv Capital Milli keskkonnasõbralik büroohoone võib kujuneda südalinnakärast eemal asuva töökeskkonna suunanäitajaks, pakkudes mitmeid loodussõbralikke erilahendusi.

Järvevana tee 7B ärimaja paistab silma mitme ootamatuna tunduva omaduse poolest, alates vihmavee ammutamisest tarbeveeks, lõpetades päikesepaneelide ja energiat salvestava konstruktsiooniga.

Capital Milli tegevjuhi Igor Mölderi sõnul kuulub Järvevana tee 7B büroohoonete suunanäitajate hulka mitte ainult Eestis, vaid piirkonnas laiemalt, toetades mõtteviisimuutust loodussõbraliku ja kvaliteetse töökeskkonna suunas.

„Capital Milli tegevuse ja edu alus on tihe koostöö üürnikega neile sobivaimate ning kvaliteetsemate tingimuste loomiseks. Au ja kiitus Hepsorile, kes sellise projekti ellu kutsus. Meie ettevõtte eesmärgiks on astuda alati samm kaugemale ja luua töökeskkond, mis ei arvesta mitte ainult töötajate praktiliste vajadustega, vaid ümbritseva piirkonnaga laiemalt. Järvevana tee 7B sobitub Ülemiste järve lähedusse täiuslikult nii sisult kui vormilt,“ lausus Mölder.

Igakuiste kulude vähendamiseks on A-energiaklassiga hoone katusele paigaldatud päikesepaneelid ning ligi 75% hoone tarbeveest ammutatakse vihmaveest. Hoone suurimaks eripäraks on Eesti büroohoonetes esmakordne energiat salvestav konstruktsioon. Järvevana tee 7B on ühtlasi Eesti suurim büroohoone, mille kütmine ja jahutamine on täielikult lahendatud maakütte baasil pinnasesse paigaldatud 10 000-meetrise maaküttetorustiku abil.

Järvevana tee 7B suurimaid üürnikke on Toyota Baltic AS, kes vahetas oma senise kesklinnakontori Ülemiste roheluse vastu. Ettevõtte juhatuse liikme Marek Maide sõnul otsiti uusi pindu hoolikalt, sest oluline polnud mitte ainult mõistlik hind ja ajakohased tingimused, vaid ka hoone vastamine Toyota põhimõttelistele väärtustele.

„Toyota juhindub oma tegevuses jätkusuutlikust mõtteviisist eesmärgiga luua säästlikke ja turvalisi tooteid loodust ja keskkonda hoides. Praktikas on selle üks väljund olnud keskkonnasäästlike autotehnoloogiate nagu näiteks hübriid- ja vesinikutehnoloogia arendamine, mis tänaseks on jõudnud punkti, kus näeme inimeste mõtteviisi muutumist ning selle väljendumist müüginumbrites,“ ütles Maide. „Toyota keskkonnast hooliv ja innovatsioonile suunatud mõtteviis peab väljenduma meie tegevuse kõigil tasanditel. Seetõttu sobitus ökoloogilisel kontseptsioonil põhinev Eesti üks edumeelseimaid büroohooneid ideaalselt ka Toyota enda väärtustega. Südalinna üüripinna eelised vahetasime hea meelega Järvevana 7B vastu, kus nutikad lahendused ja looduse hoidmine on kandvateks märksõnadeks.“

Hepsor OÜ algatatud projekt jõudis Capital Mill portfelli selle lõppfaasis. Südalinnas ärihoonetega Navigator ja Explorer pealinna ärikeskuseks kujunevale sadamaalale standardi seadnud Capital Mill peab Järvavana tee 7B hoonet eeskujuks, millega võrreldavat kvaliteeti võiks nõuda kõik keskusest pisut eemale kontorit otsivad ettevõtted.

„Järvavana tee 7B ühendab unikaalsete lahenduste abil maksimaalse energiaefektiivsuse, tagades samas madalad kõrvalkulud ja hea sisekliima,“ märkis Mölder. „Nutikas tööandja teab, et töö saab olla efektiivne ainult siis, kui tingimused selle tegemiseks on kvaliteetsed. Lisades arvutusse ka madalad kulud, võib saavutada tulemuse, mis on parem kui ainult liidetavate tegurite summa.“

Järvevana tee 7B üüritav pind on kokku ligi 5900 m2, kinnitu suurus ligi 10 700 m2. 18 üürnikust suurimad on Toyota Baltic, Atea ja Ridango.

Hoone ehitas Mitt & Perlebach OÜ arendaja Hepsor juhtimisel. Arhitektuurilise lahenduse töötas välja arhitektuuribüroo Pluss. Fotod hoonest leiab aadressilt http://bit.ly/Järvevanatee7b.

Capital Mill OÜ asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Balti riikides asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte asutajateks ning partneriteks on pikaajalise kinnisvara- ja panganduskogemusega meeskond. Capital Milli juhtimise all on arvukalt kõrgelt hinnatuid ärihooneid Eestis, Lätis ja Leedus.

Lisainfo

Igor Mölder
Tegevjuht
Capital Mill OÜ
504 2505
[email protected]
www.capitalmill.eu