Colliers Venemaa juhatuse liige: välisinvesteeringud Venemaa kinnisvaraturule on kasvanud rekordiliselt

Colliers International Venemaa juhatuse liikme ning Peterburi filiaali tegevdirektori Andrei Kosarevi sõnul kannatab sealne kinnisvaraturg endiselt sanktsioonide surve all ning Balti ja Põhjala investorid jätkavad turult lahkumist. Samas purustab välisinvesteeringute kogumaht Venemaa kinnisvaraturule tänavu rekordeid.

Andrei Kosarev
Andrei Kosarev

„Sanktsioonide surve on reaalne ning jätkuv ning turult lahkuvad eelkõige Põhjala ja Baltikumi investorid. Eriti tuntav on Soome investorite tagasitõmbumine näiteks Stockmanni, Northern Horizon Capitali ja Sponda näol,“ ütles Kosarev. Kuid loodus tühja kohta ei salli – Kosarev lisab, et majanduse stabiliseerudes ning uusarenduste vähesuses on turg muutumas üha atraktiivsemaks paljudele teistele välisinvestoritele.

„Kuigi Põhjala ja Baltikumi investeeringud on turult lahkumas, siis asendub raha kiiresti ning üldpildis küündib välisinvesteeringute maht Venemaal tänavu rekordilise 35 protsendini. Seda toetavad eelkõige globaalsete gigantide nagu nagu PPF, Raven Property Group, Hines ja Leroy Merlin jätkuvad suurinvesteeringud,“ selgitas Kosarev.

Kosarev külastab Tallinna neljapäeval toimuva kinnisvarakonverentsi Nordic Real Estate Forum raames, kus ta osaleb paneeldiskussioonis, mis keskendub kinnisvarainvesteeringute tulevikutrendidele ja strateegiatele investori aspektist.