EfTEN ostab Tallinnas Paldiski maanteel ABC Motorsi müügi- ja teeninduskeskuse kinnistud

EfTEN Real Estate Fund III tütarettevõte EfTEN Kolmas OÜ sõlmis lepingu ABC Motorsi müügi- ja teeninduskeskuse kinnistute ostmiseks Tallinnas Paldiski maanteel. Renault’ ja Dacia sõidukeid müüv ja hooldav ABC Motors jätkab sealsamas klientide teenindamist. 

Kinnistud kuulusid seni ABC Vara AS-ile ning tehingu jõustumisel üürib EfTEN Real Estate Fund III kinnistud tagasi ABC Motors AS-ile. Kinnistutel asuva keskuse kogupind on ca. 2400 ruutmeetrit ja omandatavate kinnistute kogupindala 9008 ruutmeetrit.

EfTEN Real Estate Fund III juhatuse liikme Viljar Arakase sõnul asub keskus väga heas kohas ja seda eriti autoteeninduse klientide jaoks, kes ei pea kulutama väärtusliku aega auto toomiseks ja viimiseks. „Lisaks on kompaktses keskuses peaaegu kogu pind kasutatud ning hoones on tugev üürnik, kes on seal tegutsenud juba üle 15-aasta.“ 

ABC Grupi nõukogu esimees Mart Vips ütles, et sarnaselt praktikale toidukauplustega, ei ole meie eesmärk ABC Grupi ettevõtete kasutuses oleva kinnisvara omamine ning pigem investeerime oma vahendid meie põhitegevuste arendamisse.

Kinnistute ostuhind käibemaksuta on 3 miljonit eurot. „Pangalaenuta puhastootlus on 8%, mis on fondile sobilik tase ning plaanime tehingus kasutada kuni 65% laenukapitali, mis suurendab jooksvat omakapitali tootlust märgatavalt. Tehing moodustab alla 3% kogu fondi varadest,“ ütles Arakas.

Tehing jõustub pärast loa saamist Konkurentsiametilt ning viiakse lõpule 2019. aasta jaanuaris.

EfTEN Real Estate Fund III AS on fondivalitseja EfTEN Capital ASi poolt 2015. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv alternatiivne kinnisvarafond, mis on noteeritud Nasdaq Balti põhinimekirjas. EfTEN Capital AS on 2008. aastal asutatud varavalitsemise ettevõte, mis tegeleb ärikinnisvarainvesteeringutega Balti riikides. EfTEN Capital AS valitseb lisaks EfTEN Kinnisvarafond ASi ja EfTEN Kinnisvarafond II ASi. EfTEN Capitali grupp (EfTEN Capital AS koos tütarettevõtjatega) valitseb 43 ärihoonet, kus asub rohkem kui 1100 üürnikku. Valitsetavate hoonete turuväärtus on ligikaudu 600 miljonit eurot. EfTEN Capital AS on registreeritud Finantsinspektsioonis ning tegutseb Finantsinspektsiooni järelevalve all.

ABC Motors AS kuulub ABC Gruppi ning ettevõtte põhitegevusalaks on uute ja kasutatud autode müük, autovaruosade müük ning autoteenindus. ABC Motors AS esindab Renault’ ja Dacia kaubamärke. ABC Motors AS on tegutsenud 16 aastat ning opereerib kahe autokeskuse ja ühe müügiplatsiga. ABC Motors AS-i müügitulu oli 2017. aastal 40 miljonit eurot, mis oli 14% suurem kui aasta varem. 2017. aastal müüdi kokku 2407 uut sõidukit.