EfTEN Real Estate Fund 4 ostis Panevėžyses RYO kaubanduskeskuse

EfTEN Real Estate Fund 4 on alustanud tegevust hoogsalt, kuna fond ostis viimase kuu jooksul juba teise objekti, seekord RYO kaubanduskeskuse Leedus Panevėžyses. Tehingu väärtus oli 47 miljonit eurot, mis teeb sellest EfTEN-i ajaloo suuruselt teise investeeringu peale Domina keskuse ostmist Riias 2016. aastal.

Fotol: RYO kaubanduskeskus Panevėžyses (allikas: EfTEN Capital)
Fotol: RYO kaubanduskeskus Panevėžyses (allikas: EfTEN Capital)

 RYO eelmine omanik oli Soome ettevõte Pontos Group ning tegu on suurima kaubanduskeskusega Panevėžyses, kus on 89 000 elanikku ning ümbruskonnas elab 150 000 inimest. Ühekorruselises keskuses on 24 300 ruutmeetrit väljaüüritavat pinda ning parkla 950 autole. Pontos renoveeris keskuse täielikult 2014. aastal. RYO-s on hetkel 132 rentnikku, neist suuremate seas RIMI, JYSK, H&M ja Avitela.

„Peale Kadrioru Ärikeskuse ostu on RYO oluline lisandus meie portfelli, kuna keskus hakkab esimesest päevast tekitama rahavoogu, nii et EfTEN-i neljas fond on startinud väga hästi,“ ütles EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas. Leping jõustus 30. novembril 2018.

Tehingu maht on 47 miljonit eurot ning see tagab EfTEN Real Estate Fund 4-le pangalaenu arvestamata üle 8-protsendilise puhta sisenemistootluse. EfTEN Capital integreerib RYO kaubanduskeskuse juhtimise EfTENi Läti ja Leedu kaubanduskeskuste edukasse juhtimisstruktuuri, mis juba haldab Domina kaubanduskeskust Riias, Saules Miestase keskust Šiauliais ning Jelgavas asuvat RAF-i keskust. Kui RYO kaasa arvata, siis Dina Bunce juhitav EfTEN Capitali kaubanduskeskuste tiim haldab 100 000-ruutmeetrist äripindade portfelli Lätis ja Leedus. Tehingut nõustas Newsec ja finantseeris Swedbank. Müüja õigusnõustaja oli Sorainen  ning ostjal FORT Vilnius.

Fotol: RYO kaubanduskeskus Panevėžyses (allikas: EfTEN Capital)EfTEN Real Estate Fund 4 on institutsionaalsetele investoritele suunatud 10-aastase tähtajaga kinnine investeerimisfond, mis investeerib rahavoogu tootvatesse ärikinnisvara objektidesse Baltimaades. Mitteavalik fond pakub institutsionaalsetele investoritele võimalust osaleda Baltikumi kinnisvaraturul läbi suuremate ärikinnisvaraobjektide nagu kontorihooned, kaubanduskeskused, lao- ja tööstushooned omamise.

EfTEN Capital AS on 2008. aastal asutatud ning tänaseks Baltikumi suurima hallatavate varade mahuga ärikinnisvarale keskenduv varavalitsemise ettevõte, kelle valitseda on neli investeerimisfondi ning privaatportfellid. Grupi ettevõtete valitsemise alla kuulub kokku 41 ärihoonet Eestis, Lätis ja Leedus, milles tegutseb üle 1 000 üürniku ning mille kogu turuväärtus on 600 miljonit eurot. EfTEN Capital AS omab alternatiivse fondivalitseja litsentsi ning kuulub Finantsinspektsiooni järelevalve alla.