EfTEN Real Estate Fund III aktsiate märkimine lõpeb sel reedel

Fondivalitseja EfTEN Capital on vaatamata uue kinnisvarafondi emissiooni ajale langenud pikkadele pühadele otsustanud fondi aktsiate märkimise perioodi mitte pikendada, mis tähendab, et EfTEN Real Estate Fund III aktsiaid saab märkida veel viis päeva, kuni 3. juulini.

EfTEN Real Estate Fund III AS’i fondijuht Viljar Arakase sõnul kulgeb aktsiate avalik pakkumine plaanipäraselt. „Pühad viivad inimesed töistest tegemistest mõneks ajaks eemale – nii ka investeerimisplaanide puhul – kuid oleme veendunud, et emissiooni lõpuni jäänud viis päeva on piisav aeg otsuse tegemiseks. Täna saame investoritele kinnitada, et kogutav raha ei jää riiulile seisma, vaid hakkab tööle juba nn lendstardist. Läbirääkimised investeerimisobjektide osas käisid juba enne emissiooni väljakuulutamist ja jätkuvad. See on kahesuunaline protsess, kus vastavalt investorite huvile investeerimise osas, saame me anda signaale objektide omandamise plaanidest“, sõnas Arakas

„EfTEN on loonud uut liiki investeerimisinstrumendi, mis pakub Eestis esmakordselt ka jaeinvestorile võimalust saada osa ärikinnisvara renditegevusse investeerimisest, pakkudes aktsiate ja võlakirjade kõrval lisavõimalusi. Seni oli see instrument kättesaadav vaid suurinvestoritele. Tänases keskkonnas on igati tervitatav ka see, et fond on kavas pärast investeerimisperioodi börsil noteerida – võimalik, et see aitab tulevikus kaasa ka Baltikumi kapitalituru aktiviseerumisele,“ rääkis Swedbanki investeerimise ja kindlustuse divisjoni juht Rasmus Pikkani. „Olukorras, kus rekordmadalad baasintressid on viinud nullilähedaseks ka hoiuste intressid ning aidanud aktsiate hinnad kõrgetele tasemetele, soovime oma klientidele alternatiivseid investeerimisvõimalusi vahendada. Siiski ei tohi unustada, et kinnisvarasse investeerimine eeldab pikaajalist investeeringut ning valmisolekut üle elada kinnisvaraturu hinnakõikumised,“ lisas Pikkani.

EfTEN Real Estate Fund III aktsiate märkimisperiood on 15. juuni – 3. juuli 2015 ning minimaalne investeerimismaht on 10 000 eurot investori kohta. Fondi aktsiaid saavad märkida ainult Swedbanki kliendid.

Tegemist on 10-aastase tähtajalise fondiga, millest 3 aastat on investeerimisperiood ning 7 aastat hoidmiseks ja väljumiseks. EfTEN Real Estate Fund III AS on plaanis peale investeerimisperioodi lõppemist ehk 2018. aastal noteerida Balti börsil, mille tulemusel muutub fond tähtajatuks ja aktsiaid saab osta-müüa läbi börsisüsteemi.

Lisaks EfTEN Capital AS’i partnerite ja fondijuhtide alginvesteeringule mahus 3,3 miljonit eurot plaanib EfTEN Real Estate Fund III kokku kaasata 6,5 – 36 miljonit eurot aktsiakapitali, mis investeeritakse rahavoogu tootvasse ärikinnisvarasse Balti riikides.

Aktsiate avalikku pakkumist korraldab fondivalitseja EfTEN Capital AS ja märkimist korraldab Swedbank. Finantsinspektsioon kinnitas EfTEN Real Estate Fund III AS põhikirja 4. juunil 2015.

EfTEN Real Estate Fund III AS on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2015. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv alternatiivne kinnisvarafond, mis juhindub oportunistlikust ja väärtust lisavast investeerimisstrateegiast. EfTEN Capital AS on 2008. aastal asutatud varavalitsemise ettevõte, mis tegeleb peamiselt ärikinnisvarafondide ja portfellide valitsemisega. EfTEN Capital AS omab alternatiivse fondivalitseja litsentsi ning kuulub Finantsinspektsiooni järelevalve alla. EfTEN Capitali grupi ettevõtete valitsemise alla kuulub kokku 41 ärihoonet Eestis ja Lätis, milles tegutseb üle 500 üürniku ning mille kogu turuväärtus on 320 miljonit eurot.

 

Allikas: EfTEN Capital AS