EfTEN Real Estate Fund III poolaasta müügitulu kasvas 13 protsenti

Pilt on illustreeriv

Baltimaade ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond EfTEN Real Estate Fund III teenis tänavu kuue kuuga 4,6 miljonit eurot müügitulu, mis kasvas aastaga 0,5 miljonit eurot ehk 13%, teatas fond.

„Müügitulu kasvu taga on nii uued investeeringud, näiteks Evolutioni büroohoonesse Vilniuses ning ABC Motorsi müügi- ja teeninduspindadesse, kui ka Riias asuva DSV logistikakeskuse üüritulu suurenemine pärast juurdeehitust,“ ütles EfTEN Real Estate Fund III AS-i juhatuse liige Viljar Arakas.

Fondi 2019. aasta kuue kuu EBITDA oli 3,6 miljonit eurot, mis on 12% kõrgem kui eelmise aasta samal perioodil. Lähtudes fondi dividendipoliitikast, mis näeb ette, et vabast rahavoost tasutakse minimaalselt 80% aktsionäridele dividendideks, saaks fond maksta 2019. aasta esimese poolaasta kasumilt dividende 30 senti aktsia kohta ehk kokku ligi 1,3 miljonit eurot.

Juunis viis Colliers International Advisors OÜ läbi fondi tavapärase kinnisvarainvesteeringute hindamisprotsessi. Kinnisvarainvesteeringute väärtus tõusis ümberhindluste tulemusel 1,46 miljoni euro võrra (1,3%) ligi 106 miljoni euroni ning see oli peamiselt seotud paranenud rahavoogude prognoosiga. Colliersi hindamise kokkuvõttega saab tutvuda siin: https://cns.omxgroup.com/cds/DisclosureAttachmentServletshowInline=true&messageAttachmentId=731044.

 EfTEN Real Estate Fund III AS-i portfellist moodustavad praegu 43% kaubanduspinnad, 29% logistikapinnad ning 28% büroohooned. Riikide lõikes on portfellist Leedus 67%, Eestis 25% ja Lätis 8%.

Fondi investeerimisportfelli kuulub praegu kümme objekti: DSV logistikakeskused Tallinnas, Riias ja Vilniuses, ABC Motors AS-i müügi- ja teeninduskeskus Tallinnas, Hortese aianduskeskus Laagris ning Lasnamäele rajatav Tähesaju Hortese aianduskeskus, Laagri Selver, ärikeskus Evolution Vilniuses, Saulės Miestase kaubanduskeskus Šiauliais ning Laisves 3 ja Ulonų büroohooned Vilniuses.

Tänavu juunis emiteeris EfTEN Real Estate Fund III 16 miljoni euro mahus uus aktsiaid.

EfTEN Real Estate Fund III AS on 2015. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv alternatiivne kinnisvarafond, mille aktsiad on alates 01.12.2017 noteeritud Nasdaq Balti põhinimekirjas. Fondi vara valitseb  fondivalitseja EfTEN Capital AS, mis tegutseb Finantsinspektsiooni järelevalve all. EfTEN Capital AS valitseb lisaks EfTEN Kinnisvarafond AS-i, EfTEN Kinnisvarafond II AS-i ja usaldusfondi EfTEN Real Estate Fund 4. EfTEN Capitali grupp (EfTEN Capital AS koos tütarettevõtjatega) valitseb 43 ärihoonet, kus tegutseb rohkem kui 1100 üürnikku. Valitsetavate hoonete turuväärtus on ligikaudu 700 miljonit eurot.