EfTENi emissioon märgiti üle

EfTEN Real Estate Fund III AS emissioonis märgiti aktsiaid kokku 14,6 miljoni euro ulatuses ehk emissioon märgiti 1,32 kordselt üle. Aktsiaid märkis üle 200 investori. Aktsiaemissiooni planeeritud maksimaalne maht on 11 miljonit eurot.

EfTEN Real Estate Fund III AS-i fondijuht Viljar Arakase sõnul on meeskond eesmärgi täitnud ja tulemusega enam kui rahul. „Emissiooni algset mahtu me ei suurenda, kuna fondi eesmärk pole kaasata liiga palju uut omakapitali korraga vaid teha seda järk-järgult, investeerides kaasatud omakapital hea rahavooga Balti ärihoonetesse. Praeguses olukorras ehk ülemärkimise korral toimub aktsiate jaotus vastavalt prospektis määratletule, mis tähendab, et suuremate märkijate mahtusid vähendatakse proportsionaalselt. Käesoleva emissiooni eelsetel aktsionäridel on seadusest tulenev eelismärkimisõigus. Täpsema aktsiate jaotuse kinnitab fondi nõukogu järgmise nädala esimeses pooles,“ ütles Arakas.

Oluline eesmärk lisaks kapitali kaasamisele oli Arakase sõnul ka investorite ringi laiendamine ning emissioonil osalenud aktsionäridest on suur hulk uued investorid. „Kui eelmine aasta tulime välja täiesti uue instrumendiga, siis seekord oli palju ka neid investoreid, kes eelmisel korral põhjusel või teisel kõrvale jäid ning ootasid uut emissiooni,” lisas Arakas.

Fondil on uued projektid välja vaadatud ja nüüd on Arakase sõnul eesmärk kaasatud kapital tööle panna. Konkreetset investeerimistempot fond endale ei sea, investeeritakse vaid fondi konservatiivsetele investeerimispõhimõtetele vastavatesse objektidesse.

EfTEN Real Estate Fund III AS on ainus fond, mis teeb jaeinvestorile kättesaadavaks investeeringu suuremahulistesse ärikinnisvaraprojektidesse. Möödunud suvel toimunud esimese aktsiaemissiooni käigus investeerisid EfTEN Real Estate Fund III AS-i 160 aktsionäri kokku 13,8 miljonit eurot omakapitali.

Fondi esmaemissiooniga kaasatud kapital on investeeritud kahte esimesse objekti Leedus: Šiauliai linna südames asuv Saules Miestas kaubanduskeskus ning Vilniuses asuv esinduslik Ulonu ärimaja.

Vastavalt Finantsinspektsiooni poolt kinnitatud fondi prospektile võib Fond III investeeringut finantseerida pangalaenuga kuni 65% ulatuses. Omakapitali osakaal on igas uues investeeringus 35% või rohkem. Iga-aastane omakapitali tootluseesmärk on 15% aastas. Tegu ei ole garanteeritud fondiga.

EfTEN Real Estate Fund III AS investeerib ärikinnisvarasse ning piiratud arendusvõimalusega kinnistutesse (kaubandus, büroo, logistika ja hotellid) või nendega seotud väärtpaberitesse Eestis, Lätis ja Leedus. Fond on sobilik pikaajalistele investoritele, kes soovivad investeerida Balti ärikinnisvaraturule, mida iseloomustab stabiilne, lihtsalt ennustatav rahavoog ning mõõdukas kapitali kasv.

Finantsinspektsioonis kinnitatud EfTEN Real Estate Fund III AS on 10-aastane tähtajaline fond, millest 3 aastat on investeerimisperiood, 5 aastat hoidmisperiood ja 2 aastat väljumisperiood. EfTEN Real Estate Fund III AS on plaanis peale investeerimisperioodi lõppemist noteerida Balti börsil, mille tulemusel muutub fond tähtajatuks.

EfTEN Real Estate Fund III AS on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2015. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv alternatiivne kinnisvarafond. EfTEN Capital AS on 2008. aastal asutatud varavalitsemise ettevõte, mis tegeleb ärikinnisvarainvesteeringutega Balti riikides. EfTEN Capital AS valitseb lisaks EfTEN Kinnisvarafond ASi ja EfTEN Kinnisvarafond II ASi. EfTEN Capitali grupp (EfTEN Capital koos tütarettevõtjatega) valitseb 42 ärihoonet, kus asub rohkem kui 700 üürnikku. Valitsetavate hoonete turuväärtus seisuga 1.03.2016 on 400 miljonit eurot. EfTEN Capital AS on registreeritud Finantsinspektsioonis ning tegutseb Finantsinspektsiooni järelevalve all.

 

Allikas: EfTEN Real Estate Fund III AS