Endover tagastas ennetähtaegselt raha kahe uusarenduse investoritele

Tallinna suurim elukondliku kinnisvara arendaja Endover jätkas positiivset traditsiooni ja tagastas nii Volta Loftide kui R. Tobiase 3 uusarenduste jaoks ühisrahastuse kaudu kogutud investeeringud veel enne, kui elanikud äsja valminud elu- ja ärihoonetesse sisse kolisid. 
Endover tagastas ühisrahastusplatvormi Crowdeste investoritele ennetähtaegselt kokku üle 1,5 miljoni euro investeeringuid. Sellest üle miljoni euro said lubatust varem tagasi need, kes panustasid oma raha Kalamaja hinnatuimasse mereäärsesse piirkonda rajatud Volta Loftide uusarendusse. 400 000 eurot tagastati inimestele, kes panid oma investeeringud kasvama Kadrioru südamesse kerkinud R. Tobiase 3 kortermaja projekti. Mõlema uusarenduse puhul maksti välja ka kogunud intressid, mille aastatootluseks kujunes vastavalt 14,5% ja 12,4%.
„Usaldus on hea koostöö kõige olulisem alustala, millest Endover on alati kinni pidanud. Tugeva ja üha kasvava arendajana tahame me oma partneritele pakkuda mugavat ja pingevaba investeerimiskeskkonda. Seetõttu on lubaduste täitmine iseenesestmõistetav. Nii nagu ka soov näidata, et me suudame investeeringud tagastada ennetähtaegselt,“ ütles Endoveri juhatuse liige Robert Laud
Volta Loftid
Volta Loftide investeeringud on tagastatud ja hoone valmis hoolimata sellest, et mullu suvel räsis ajaloolisesse masinatehasesse rajatud modernset elu- ja ärihoonet ehitustööde käigus tulekahju. Tänu heale koostööle arendaja, ehitaja ja päästespetsialistidega suudeti hoone õigeaegselt taastada ning elanikele nende kodud tähtajaks üle anda. Tänaseks on 73 protsenti Kalamaja ühele hinnatuimale krundile kerkinud Volta Loftide korteritest müüdud. 
Volta Loftid

Endover on ühisrahastuse vahendusel investeeringute kaasamisel olnud Eesti kinnisvaraturu suunanäitaja. Koostöö Crowdestate’ga algas juba aastal 2015 ning nende platvormi kaudu on finantseeritud kokku 16 Endoveri arendusprojekti. Neist 13 on tänaseks edukalt lõppenud ning investeeringud kogu mahus tagastatud koos põhiosa ja intressidega.

„Tänaseks on ühisrahastuse kaasamine juba levinud ka teiste arendajate seas, sest tegemist on kiire ja paindliku lisavõimalusega pankade kaasamise kõrval. Meile annab selline mugav alternatiiv võimaluse oma projektidega kiiremini edasi liikuda,“ kinnitasRobert Laud. „Turu suurima arendajana tagab Endover oma investoritele usaldusväärsuse ja kindlustunde ning täna võime juba välja öelda, et toome investorite jaoks varsti välja ka täiendavad boonused.“ 
Endoveril on täna aktiivses müügifaasis 8 uusarendust. Äsja valminud Volta Loftide kõrval on neist populaarseimad  äsja müüki tulnud Klaussoni Kommivabrik Kalamajas Kultuurikatla läheduses ja luksusresidents Ambassador otse linna südames, tänavu suvel valmiv avara hoovialaga Aurora Nova Haabersti rohelisimas osas, 2020. aastal valmiv kõrghoone Torn Kristiines ning mitmekesiste lisaväärtustega Eesti suurim korterelamu Vega Lasnamäel.