Endover tõi müüki Eesti suurima ja kalleima luksuskorteri

Eesti juhtiv kinnisvaraarendaja Endover alustas Tallinnas Kristiine asumis 20-korruselise elu- ja äripindadega kõrghoone Torn ehitustöid, kus ootab omanikku 600-ruutmeetrine läbi kahe korruse luksuskorter, mille hind on kolm miljonit eurot. Turu langust ettevõtte sõnul märgata ei ole.

“Oleme Torni 20. korrusele planeeritud 600-ruutmeetrise penthouse’i, mis on meile teadaolevalt hetkel suurim ja tõenäoliselt ka kalleim müügis olev korter Eestis, milletaolist siin varem nähtud ei ole. Luksusliku elupinna hind on ligikaudu kolm miljonit eurot,“ ütles Endoveri müügidirektor Marko Männimets. “Kinnisvaraturg töötab jätkuvalt täiskäigul ja kriisi paista ei ole. Analüütikute hinnangul on turg sisenemas kiire kasvu faasist stabiilsesse faasi, kus hindade ja tehingute kasv võtab hoo maha ja jätkab rahulikku arengut, kuid langust näha ei ole. Endoveris on müük käimas üheksas arendusprojektis, mahuga 870 korterit, mille hulgas on ka luksuskortereid. Oleme oma praktikas ka varem üle miljoni maksvaid kortereid müünud. Näeme, et suurte ja eristuvate lahenduste järele on turul nõudlus olemas ning see sihtrühm hindab 360-kraadiseid panoraamvaateid ja privaatseid katuseterrasse manhattanlikes kõrghoonetes,” selgitas  Männimets trende.

Kõrghoone Torn paikneb eelkõige rohealade ja madalhoonestusega Kristiine linnaosas, seetõttu avanevad sealt unikaalsed avarad vaated südalinnale, merele, Ülemiste järvele ja rohelisele ümbruskonnale, mille sarnast tihedama kõrghoonestusega piirkondades ei leia. „Just seetõttu otsustasime hoone viimasele korrusele rajada kõrgete lagedega ja maast laeni akendega penthouse´i. Luksuskorteris on 400 ruutmeetri ulatuses elupinda. Samuti kuulub sinna üle 200 ruutmeetrine katusel asuv maast laeni klaasist seintega talveaed, kuhu saab rajada väliköögi, kamina, koduspaa, sigarisalongi või teostada muid lennukaid ideid.“ Lisaks sellele on penthouse varustatud innovatiivsete targa kodu lahendustega. Privaatsust ja turvalisust lisab asjaolu, et eluruumidesse on ligipääs liftiga vaid korteriomanikel. „Oleme ostjale jätnud samas piisavalt vabad käed. Nii saab kodu täpselt oma soovide, suuruse ja siseviimistluse järgi kujundada.” 

Soovi korral saab aga korrusepinna soetada väiksemate osade kaupa ja rajada sinna rohkem kui ühe korteri. „See jääb tulevase omaniku või, rohkemate huviliste korral, omanike otsustada. Kes ees, see mees,“ rääkis Männimets.

Kristiines Seebi 1 aadressil paiknev 20-korruseline elu- ja ärihoone Torn valmib 2020. aasta lõpus. Arhitektuurse lahenduse töötas välja ARS Projekt arhitektuuribüroo, arhitekt Rasmus Tamme juhtimisel. Sisekujunduse on loonud Superellipsi sisearhitektid. Uusarendusse on planeeritud 170 korterit, mis on 2-4-toalised ja 36-77 ruutmeetri suurused, kõrgeima korruse luksuskorterite suurus algab 150 ruutmeetrist. Samuti tuleb hoonesse rohkelt ühiskasutatavaid alasid, nagu näiteks vabaaja-lounge treeningala, peoruumide ja saunakompleksiga, päikeseterrassid, hoonesisene parkla ja turvaline laste mänguväljak 6. korruse terrassil. Ehituse alguseks oli Tornis müüdud juba 30% korteritest. endover.ee/torn/endover.ee/torn/penthouse/   

Endover Kinnisvara on 1995. aastal asutatud kinnisvarainvesteeringute juhtimise ja kinnisvaraarenduse alal tegutsev ettevõtete grupp ning Eesti suurim elamukinnisvara arendaja. Ettevõte arendab Tallinnas 32 hoonet ning omab pikaajalist kogemust nii hoonete rekonstrueerimisel kui ka uusehitiste rajamisel. 2018. aasta Kantar Emori sõltumatu kinnisvarasektori uuringu järgi on Endover Eesti tuntuim kinnisvaraarendaja.

Lisainfo:
Marko Männimets
Endoveri müügidirektor
[email protected]
Tel: +372 5245037