Endoveril valmis Eesti suurim korterelamu uusarendus

Endover Kinnisvara värskelt valminud, 17 mln eurot maksnud suurarendus VEGA pakub kodu soetajatele Eestis unikaalseid lisaväärtusi, alates möbleeritud fuajeest ja laste mänguruumist kuni hiiglasliku mullivanniga saunakompleksini. Maja valmimise ajaks on müüdud juba 60% korteritest.

Aadressil Mustakivi 25 asuv kunagine Eesti Mereakadeemia hoone transformeerus vähem kui aastase ehitusperioodi jooksul uhkeks 297 korteriga residentsiks, mis muudab selle ühtlasi Eesti suurimaks kortermaja uusarenduseks. 12-korruselises hoones ehitati välja üle 16 600 m2 moodsat elupinda ning 1,68 ha suurusele krundile 321 parkimiskohta.

Lasnamäed võib pidada Eesti kõige kuumemaks arenduspiirkonnaks. „Tallinna suurima linnaosa arvukale elanikkonnale vaatamata on sealne uusarenduste maht olnud jätkuvalt tagasihoidlik. Kõik müüki tulnud projektid on leidnud kiirelt ostjad, sest pakkumisest on puudus. Vega tõi olukorrale kaua oodatud leevendust. Seda kinnitab ka Vega müügiedu – vähem kui aastaga oleme müünud 172 korterit,“ märkis Endover Kinnisvara juhatuse liige Robert Laud.

Lasnamäel harva esineva nähtusena ümbritseb Vega maja kõigist külgedest avarus. Tänu sellele avanevad vaated nii merele, vanalinnale kui ka pargile – maja linnapoolsesse külge jääb 25 ha suurune Tondiraba park. Tänu lähipiirkonna kiirele arengule on Laagna tee ja Mustakivi tee ristumiskohast saanud uus Lasnamäe city centre. Vega majast üle tee valmis äsja Lasnamäe Tervisekeskus ning kõrval asuvad Tondiraba Jäähall, Tallinki Tennisekeskus ning suured kaubanduskeskused.

„Linnaosa infrastruktuur on väga hea ja piirkond kogub populaarsust ka väljastpoolt Lasnamäge tulijate seas. Seda näitab ka Vega hoone ostjaskond, kelle hulgas on nii kohalikke Lasnamäe elanikke kui ka suurel hulgal investoreid, kes hindavad perspektiivikat piirkonda ja head hinnataset,” rääkis Laud.

Arendaja on erilist tähelepanu pööranud turvalisusele ja parkimisele. „Täielikult rekonstrueeritud majja on paigaldatud nüüdisaegsed tuleohutusseadmed ja turvakaamerad ning korda hoiab ööpäevaringselt turvamees. Suure parkimisala ja haljastatud hoovi privaatsuse tagab piirdeaed,” sõnas Laud.

Vega korterite juurde kuulub suur hulk unikaalseid ühiskasutatavaid ruume, mis on mõeldud majaelanikele tasuta kasutamiseks. „See ei ole Eestis tavapärane praktika, vaid pigem omane välismaa luksuslikele kinnisvaraarendustele, mille Endover on teinud nüüd kättesaadavaks ka Tallinna koduostjatele. Me kujundame terviklikke elukeskkondi ja loome uut elustiili, mitte ei müü pelgalt korterit – see meid turul teistest tegijatest eristabki,” ütles Laud.

 

Vega majaelanike käsutuses on:

– laste mängutuba, kus saab pidada ka laste sünnipäevapidusid;

– stiilsed peoruumid täiskasvanutele oluliste hetkede tähistamiseks;

– suursugune möbleeritud fuajee koos turvamehega;

– saunakompleks ja mullivann;

– hoiuruum lapsevankritele ja jalgratastele;

– pesumasinaruum;

– katuseterrassid vaatega vanalinnale, merele ja pargile;

– kõrgendatud turvalisusega hooviala (valvekaamerad, piirdeaed);

– grilli- ja puhkenurkadega sisehoov;

– laste mänguväljak;

– palliplats;

– jõutreeningu ala vabas õhus.

 

FAKTID:

Investeering 17 mln eurot

172 müüdud korterit vähem kui aastaga

12-korruseline hoone, kokku 297 korterit ja 312 parkimiskohta

Korterite hinnad algavad 69 900 €, ruutmeetri hind al 1460 €

Saadaval on valik 2–4-toaliseid kortereid, suuruses 34–104 m2

Piirkonda lisandus üle 16 600 m² moodsat elupinda

Hoone arhitektuurse lahenduse töötas välja Apex Arhitektuuribüroo

Arendaja: Endover Kinnisvara

 

PÕNEVAD FAKTID MAJA EHITUSE KOHTA:

Objektil töötas kokku 1524 inimest ning 110 firmat

Esimesed 2 näidiskorterit valmisid 28 päeva pärast ehitusloa saamist

Ehitusloast kuni järelevalve poolt vastuvõtmise akti allkirjastamiseni kulus 330 päeva

Ehitusel kulus 27 500 l värvi – sellega saaks üle värvida 34 jalgpalliväljakut

 

Endover Kinnisvara (www.endover.ee) on 1995. aastal asutatud kinnisvarainvesteeringute juhtimise ja kinnisvaraarenduse alal tegutsev ettevõtete grupp ning Eesti suurim elamukinnisvara arendaja. Ettevõte arendab praegu Tallinnas 33 hoonet ning omab pikaajalist kogemust nii hoonete rekonstrueerimisel kui ka uusehitiste rajamisel.