FOTOD: Vanalinna pärl pandi venelastest omanike poolt müüki

Sauna10
Sauna 10 kinnistu Tallinna Vanalinnas

Augusti alguses pandi müüki eksklusiivne minikvartal Vanalinna südames, aadressil Sauna 10. Ühe vanalinna pärli hinnalipikult vaatab vastu 4,7 miljonit eurot. See on hetkel kallim müügis olev kinnisvara Eestis.

Sauna 10 kinnistu krundi suurus on 736 ruutmeetrit. Minikvartal-kinnistul asuvad restaureeritud 16 sajandi aidahoone ja 2 uut kivimaja sisehoovis. Arendusprojekt on lõpetatud 2013 aastal.

Ehitise koosseisu kuuluvad 6 korterit ja hobiruum keldrikorrusel ning kaupluse ja restorani otstarbeks projekteeritud äriruumid, mis moodustavad kokku 8 korteriomandit.

Kinnistu müügiga tegeleb Laam Kinnisvara kliendihaldur Sergei Suits. Ühtlasi on mees aga ka kinnistu omanikfirma Hansaait OÜ üks juhatuse liikmetest. Ülejäänud kaks liiget on Venemaa kodanikud Alexei Paramonov ja Victor Volkov. Hansaaida osanikeringis on aga Victor Volkovile lisaks osaühing Servolex Investments, mis kuulub Alexei ja Andrei Paromonovile.

Sergei Suits ütles Ärilehele, et projekti taasehitatav osa ehk neli korterit hoovis olid algusest saadik mõeldud puhtalt arendusprojektina ja müügiks. „Kui aga selgus, et alguses ainult üürile pakutud osale (restoran ja kauplus) on ka olemas reaalne ostuhuvi, otsustati kogu kinnistu müügiks välja panna,” ütles Suits. „Äkki näkkab,” lisas ta.

Suits näeb koha plussina selle kompleksi unikaalsust. „Samas eeldab see potentsiaalse ostja ja kasutaja poolt ekstra julgust, kui mitte hullumeelsust. Tegemist on vanalinna pärliga, (Jüri) Kuuskemaa ja (Boris) Duboviku lemmiklapsega,” ütles Suits.

Sauna 10 juures on arendustegevus käinud juba üle kümne aasta. Algselt oli projektiga seotud ka tuntud kokk ja restoranipidaja Dmitri Demjanov.

Vaata rohkem fotosid ja infot siit.

Toimetas: Tanel Saarmann

Allikas: ärileht.ee