Globaliseerumine tähendab, et maailm on teie päralt

Pikas perspektiivis on kinnisvara väärtus alati tõusnud. Linnade gentrifikatsioon, kasvav rahvastikumäär ja suurenev nõudlus majutuse järele kogu maailmas põhjustavad pidevat hinnatõusu. Vaadates Euroopa kinnisvaraturgu tervikuna, viimase viie aasta hinnaindeks iga aasta tõusnud, jõudes ajaloo tippu 111.42 indeksi punktini 2018. aasta esimeses kvartalis.

Kasvav populatsioon suurendab nõudlust

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni kõige värskemate prognooside kohaselttõuseb ülemaailmne elanikkond 2100. aastaks 7,6 miljardilt 11,2 miljardile inimesele. Võib kindel olla, et maailma pindala ei suurene, vaid see muutub üha enam rahvarohkeks. See kõik aitab kaasa kinnisvara hinnatõusu kindlaks määramisele. Uute sihtkohtade ja turgude tekkimine mängib samuti rolli kinnisvara hinnatõusul.

Näiteks, Araabia Ühendemiraatides, Abu Dhabis 1960. aastal oli rahvastiku arv vaid 25,000. Kuid täna on see piirkond elav metropol, kus on peaaegu 2 miljonit inimest. See tähendab, et on väga palju rohkem inimesi, kes vajavad eluaset. Mõistagi on kinnisvara hinnad kasvanud koos nõudluse ja elanikkonnaga.

Mõned inimesed saavad rohkem lubada

See muidugi sõltub riigist, kuid meie turul siin Eestis liigub olukord ülespoole. Hiljutine uuring Eesti eluasemeturust, mis viidi läbi Swedbanki poolt leidis, et majapidamistel on rohkem ostujõudu. Kinnisvara ostjate kasvav sissetulek suurendab ka nõudlust elamukinnisvara ning samuti kinnisvarainvesteeringute vastu.

Eesti Statistikaametiandmetel oli 1. jaanuar 2017 Eestis eluruume706,000 , millest 76% olid asustatud. Võrreldes 1922. aastaga oli Eestis eluruume vaid 252,000 – see number on kasvanud pea kolm korda. Kui inimestel on rohkem ostujõudu, siis see suurendab kinnisvara nõudlust. Seega hinnad tõusevad kui soovitud kinnisvara on piiratud.

Kuigi mõned riigid kogevad majanduskasvu SKT põhjal on kinnisvara hindade kasv kõrgem, kui palgakasv ja isegi inflatsioonikasv. Eurostati andmetel on kodu hinnad ELis kasvasid 4,5% võrra eelmise aasta lõpus (2017), kuid palgad (2.02% peal) ja inflatsioon (hetkel 2.1% peal) on maha jäänud. Niisiis, hinnad on jätkuvalt tõusnud, kuid see ei ole niivõrd tingitud inimeste kasvavast ostujõust, pigem on põhjuseks kasvav nõudlus.

Hoides tempot inflatsiooniga

Kinnisvara on alati konkureerinud inflatsiooniga. Nagu ülal mainitud, Euroopa inflatsioonitase on Eurostati andmetel hetkel 2.1%. Samal ajal on kinnisvara hindade kasvumäär kenasti üle 4%, ületades inflatsioonitaset kahekordselt. Nii et, kui oled mures oma raha ostujõu säilimise pärast järgnevatel aastatel, siis kinnisvarasse investeerimine on suurepärane viis võidelda süsteemi vastu ning tagada oma jõukuse kasv pikemal perioodil.

Kinnisvarasse investeerimine on kindlasti üks turvalisemaid viise võidelda inflatsiooni vastu. Reinvest24 on saavutanud kinnisvarainvesteeringutelt keskmiselt 14.6% kasumit aastas, võttes arvesse renditulu (ca. 8%) ja kinnisvara väärtuse kasvu (ca. 6%). Maailma rahvastiku kasv ja selle korrelatsioon kinnisvarahindadega hoiab asju kontrolli all vana hea pakkumise ja nõudluse turumehhanismi teel. Selle põhjal võib julgelt väita, et te saate kasu kapitali kasvust, mis ka pikemas perspektiivis suudab jätkuvalt ületada inflatsioonitaset.

Globaliseerumine tähendab, et maailm on teie päralt

Tänapäeva maailm on muutunud järjest rohkem rahvusvaheliseks. Enamused piirid on avatud ja Schengeni lepinguga Euroopa riikide residendid võivad vabalt reisida, elada ja töötada teistes Euroopa Liidu riikides, kuna sisepiire praktiliselt ei ole. Seega on inimesi, kes kolivad teistesse ELi riikidesse, suurendades nõudlust mõnes Euroopa piirkonnas rohkem, kui teises. On ka sisemajanduse kasv, kus inimesed kolivad suurlinnadesse väiksematest asulatest ja maapiirkondadest, mis omakorda tõstab nõudlust ja kinnisvarahindu linnapiirkondades.

Globaliseerumine tähendab ka seda, et jõukamad inimesed võivad kolida odavamatesse riikidesse, et osta või investeerida kinnisvarasse, kus nad saavad rohkem väärtust oma raha eest. Kui oled ELi resident on Euroopa sinu päralt, kui asi puudutab kinnisvara. Euroopas on 2.5 miljonit kodu, mis kuuluvad inimesetele, kes elavad teises ELi liikmesriigis ja mitmeid miljoneid eurooplasi, kes enam ei ela oma päritoluriigis.

Reinvest24annab võimaluse rahvusvahelistele investoritele kõikjal maailmas lihtsasti investeerida Balti kinnisvaraturule. Sa võid investeerida kinnisvarasse, millel on suur arendus potensiaal ja nautida igakuist üüritulu ilma vajaduseta kunagi külastada kinnisvara, millesse investeerid või tegeleda selle haldusega. Meie meeskonna kinnisvara professionaalid hoolitsevad kõikide igapäevaste hooldustööde eest, samal ajal kui sina naudid passiivselt oma investeeringult tulu.

Kinnisvara hinnad tõusevad edasi

Globaliseerumine, inflatsioon, rahvastiku kasv, suurenev SKP ja isiklik tulu/ostujõud on kõik tegurid, mis tõstavad kinnisvara nõudlustja seavad trendi selle kasvuks. Kui sa investeerid kinnisvarasse, millel on hea asukoht ja arengupotentsiaali, võib lihtsasti saada 8-10 aasta jooksul100% kasumit ainult kapitali kasvult. Lisaks sellele on kinnisvaralt võimalik teenida igakuist renditulu, mis aitab sul katta elamiskulud ja edasi investeerida.

Nii, et tõepoolest on mitmeid põhjuseid, miks kinnisvara hinnad on kasvanud ja alati jäävad kasvama, kuid kõige suurem korrelatsioon on ikka kasvava rahvastikumäära ja sellest tuleneva kinnisvarahindade tõusu vahel. Lõppude lõpuks me kõik vajame kohta, mida nimetada koduks. Rahaliselt, investeerimine kinnisvarasse aitab inflatsiooniga võidelda.