Hilton Tallinn Park Hotel sai esimese hotellina Eestis BREEAM sertifikaadi

Foto: Kaupo Kalda
Foto: Kaupo Kalda

East Capital Real Estate-ile kuuluv Hilton Tallinn Park hotelli hoone omandas rahvusvahelise BREEAM jätkusuutlikkuse sertifikaadi tasemel “In-Use Very Good”. Seeläbi on Hilton Tallinn Park Hotel esimene hotell Eestis, mille hoone sertifitseeritud ülemaailmselt tunnustatud keskkonnamõju hindamise meetodil.

East Capital Real Estate’i tegevjuhi Madis Raidma sõnul on hoonete keskkonnamõju optimeerimine saanud iga kinnisvaraobjekti puhul oluliseks kriteeriumiks. „Varade väärtuse objektiivsel hindamisel on rahvusvaheliselt tunnustatud standardi omamine väga oluline. Seetõttu ongi hoonete jätkusuutlikkuse ja keskkonnasõbralikkuse hindamine osaks meie äristrateegiast, sest seda hindavad nii meie investorid kui ka rentnikud, kes otsivad järjest säästlikumaid äripindu,“ selgitas Raidma.

BREAAM sertifitseerimisega tegeleva BuildingLabel OÜ sertifitseerija Erkki Seinre jaoks oli Hilton Tallinn Park esimene hotell. „Varasemalt on päringuid hotellide poolt küll tulnud, kuid töösse need projektid ei läinud. Antud juhul oli kliendi huvi sertifitseerimise vastu suur,“ ütles Seinre. Võrreldes näiteks büroohoonete sertifitseerimisega on hotellide puhul mitmeid erinevusi. „Näiteks tuleb sertifitseerimisel hinnata teatud näitajaid hotelli külastaja, kuid teisi jällegi hotelli enda töötajate seisukohast,“ selgitab Seinre.

2016. aastal Tallinna linnasüdames valminud Hilton Tallinn Park Hotel on esimene Hiltoni kaubamärki kandev hotell Baltikumis. Hotellis on 202 numbrituba, restoran, konverentsikeskus, jõusaal ja SPA. 2016. aastal omandas hoone East Capital Baltic Property Fund III, mida haldab East Capital Real Estate. BREEAM-i reiting peegeldab East Capital Real Estate-i jätkusuutlikkuse eesmärke selle kontrollitud kinnisvarainvesteeringutes. Hoone on East Capital Real Estate’i portfellis Metro Plaza ja A13 büroohoone järel kolmas, mis on saanud BREEAM “In-Use Very Good” sertifikaadi.