Homme algab EfTEN Real Estate Fund III AS-i aktsiate märkimine

Pilt on illustreeriv

Baltimaade äripindadesse investeeriv kinnisvarafond EfTEN Real Estate Fund III AS teatas börsile, et ettevõtte uute aktsiate pakkumine algab 16. mail ning kestab 31. maini. Ühe aktsia pakkumishind on 16 eurot, teatas fond.

 „Emissiooni maksimaalne maht on 16 miljonit eurot ja fondi praegustel aktsionäridel on aktsiate eelismärkimisõigus. EfTEN Real Estate Fund III AS rahastab emissiooniga kogutava kapitaliga ABC Motors müügi- ja teeninduskeskuse omandamisega seotud kontserni sildfinantseeringu lõpetamist summas 1,5 miljonit eurot, Tähesaju kaubanduspargis arendatava Hortese aianduskeskuse ehitust ning eeskätt uusi investeeringuid Balti riikide ärikinnisvarasse,“ ütles EfTEN Real Estate Fund III AS-i juhatuse liige Viljar Arakas.

Arakase sõnul investeerib fond üksnes stabiilset rahavoogu tootvasse ärikinnisvarasse, kus rõhk on sõnal „stabiilne“. „Eelistame tugevate üürnikega ärihooneid, mille heasse käekäiku usume mitte ainult lähematel aastatel, vaid ka kaugemas tulevikus. Usun, et saame emissioonist laekuvat kapitali aja jooksul kasutada sobivate äripindade ostmiseks ja arendamiseks,“ ütles Arakas.

EfTEN Real Estate Fund III AS-i portfellist moodustab praegu 42% kaubanduskinnisvara, 30% logistikapinnad ning 28% büroohooned. Riikide lõikes on portfellist Leedus 68%, Eestis 24% ja Lätis 8%.

Fondi investeerimisportfelli kuuluvad DSV logistikakeskused Tallinnas, Riias ja Vilniuses, ABC Motors AS-i müügi- ja teeninduskeskus Tallinnas, Hortese aianduskeskus Laagris ning Lasnamäele rajatav Tähesaju Hortese aianduskeskus, Laagri Selver, ärikeskus Evolution Vilniuses, Saulės Miestase kaubanduskeskus Šiauliais ning Laisves 3 ja Ulonų büroohooned Vilniuses.

Fondi dividendipoliitika näeb ette, et igal aastal makstakse aktsionäridele dividendideks 80% fondi eelmise majandusaastaga kogunenud vabast rahavoost. Eelmise majandusaasta eest maksis fond dividendideks välja 100% vabast rahavoost ehk 3,1 miljonit eurot, mis tegi netodividendiks aktsia kohta 0,95 eurot.

Kokku pakutakse emissiooniga kuni üks miljon EfTEN Real Estate Fund III AS-i uut aktsiat. Aktsiaid pakutakse kõigile füüsilistele ja juriidilistele isikutele Eestis kooskõlas aktsiate avaliku pakkumise prospektiga. Aktsiaid saab märkida 16. maist 31. maini kõikide Eesti kommertspankade vahendusel. Aktsionäridel, kes olid fondi aktsionäride nimekirjas 7. mai 2019 Nasdaq CSD tööpäeva lõpu seisuga, on aktsiate osas proportsionaalne eelismärkimisõigus. Iga praegune aktsionär saab eelisjaotuse alusel juurde märkida 31% talle täna kuuluvatest aktsiatest, kui märgitakse kogu emissiooni maht. Seejuures ei ole olemasolevatel aktsionäridel kohustust aktsiaid märkida ja iga olemasolev aktsionär võib märkida ka vähem või rohkem. Minimaalselt saab märkida ühe aktsia hinnaga 16 eurot, millest 10 eurot on pakutava aktsia nimiväärtus ja 6 eurot on ülekurss. Pakutavad aktsiad annavad õiguse saada dividendi alates 2019. majandusaasta eest.

Emissooni läbiviimise otsustas fondi käesolev aasta aktsionäride üldkoosolek 17. aprillil ning Finantsinspektsiooni juhatus registreeris emissiooni prospekti 13. mail. Peale emissiooni noteeritakse uued aktsiad Nasdaq Balti põhinimekirjas.

Pakkumise prospektiga saab tutvuda aadressil www.eref.ee