Ilmus 2011. a. I kvartalit kokkuvõttev KV.EE kinnisvaraturu ülevaade

KV.EE kinnisvaraturu ülevaade: 2011 i kvartal eesti keeles esikaasÄsjailmunud KV.EE kinnisvaraturu ülevaade leiab, et kinnisvara-aasta tõotab tulla positiivne. Üldine majanduskeskkond on kriisijärgsetes raskustes, kuid üldised trendid on pigem positiivsed.

Kinnisvaraturu kohalik taustsüsteem liigub positiivses suunas. Töötuid jääb vähemaks, tööhõive kasvab, palgad enam ei lange. Pangad on alustanud laenukampaaniatega näidates justkui soovi laenukäibe kõver peale aastatepikkust horisontaalsuunas liikumist pisutki ülespoole keerata.

Kinnisvaraturu taevas ei ole siiski pilvitu. Laenuturgu saab 2011. aastal oluliselt mõjutama euribor, mille tõusus on vaid vähestel kahtlusi. Siiski on siiani euribori tõusu tasakaalustanud laenude riskimarginaali vähenemine. Mööda ei saa ka vaadata maailmamajanduses valitsevatest ohtudest.

KV.EE kinnisvaraturu ülevaade on kvartaalne ülevaade, mis võtab kokku kõikide Eesti maakonnakeskuste ja teiste suuremate tõmbekeskuste elamispindade turul toimunu.

Nüüd on hea võimalus esitada küsimusi kinnisvaraturu ja ülevaate enda kohta ülevaate koostajale Tõnu Toompark‘ile ning portaali KV.EE tegemiste-toimetamiste kohta portaali KV.EE juhatajale Tarvo Teslon‘ile.

Küsimusi saab esitada jättes kommentaari uudisele Uus KV.EE kinnisvaraturu ülevaade ilmub 10/05/2011.

Küsimustele vastatakse 10/05/2011 kell 10.00-12.00.

Ülevaade on allalaaditav: