Keskmine üürikorter maksis 2019. aastal 62 600 eurot

Üürikorter Scandium
Üürikorter Scandium

Üürikorterite arendamisele spetsialiseerunud Scandium Kinnisvara müügistatistika järgi maksis üürikorter 2019. aastal keskmiselt 62 600 eurot. Ostjate hulgas figureerisid nii esmakordsed kinnisvarasse investeerijad kui ka kogenud investorid. Viimaste puhul ulatus korraga ostetud korterite arv mitmel juhul kahekohalise numbrini.

 Eesti suurim üürikorterite arendaja Scandium Kinnisvara arendas ja müüs 2019. aastal üle 210 investeerimiskorteri. Keskmiselt tasuti ühe väikekorteri eest Tallinna ja Tartu lõikes 62 577 eurot. Kõige kallim investeerimise eesmärgil ostetud korter maksis 150 000 eurot ning kõige soodsam 39 750 eurot. Korterite suurused jäid vahemikku 12-48 ruutmeetrit.

 Maia Lõško, Scandium Kinnisvara müügijuht: “Kinnisvarainvestorite huvi üürikorterite vastu oli eelmisel aastal suur ning näitab jätkamise trendi ka sel aastal. Alustavad investorid ostsid eelkõige hinda ja funktsionaalsust Tallinna äärelinna piirkonnas, kus nii korterite absoluut- kui ka ruutmeetrihinnad jäid madalamale. Väga suur huvi oli aga nii alustavate kui pikaajaliste investorite puhul ka kesklinna luksuslike üürikorterite vastu, mis paistsid silma hea asukoha, majasiseste lisavõimaluste ja unikaalsuse poolest.”

 Väikekorterite ruutmeetrihinnad on reeglina tavakorterite ruutmeetrihindadest kõrgemad, kuna ehituslikud kulud ruutmeetri kohta on oluliselt suuremad. Siiski oli ka väikekorterite võrdluses ruutmeetrihindades olulisi erinevusi.

 Urmo Kallakas, Scandium Kinnisvara finantsjuht: “Väikekorterite lõikes jäi madalaima ja kõrgeima müüdud ruutmeetrihinna vahe enam kui kahekordseks. Soodsaima väikekorteri ruutmeerihind oli 2750 eurot ning kalleima 5630 eurot. Erinevus tulenes nii toote spetsiifikast kui ka asukohast. Soodsaima ruutmeetri-hinnaga üüristuudio müüdi äärelinnas nö standardses väikepindadega üürimajas. Kõrgeima ruutmeetrihinnaga korter paiknes aga Tallinna kesklinnas ajaloolises juugendstiilis hoones, kus lisaks väga unikaalsetele korteritele loodi maja elanikele ja kasutajatele lisavõimalused jõusaali, katuseterrassi ja paljude muude funktsioonide näol.”

Nii kesklinnas kui ka äärelinnas kasutasid paljud investorid lühiajalise rendi eeliseid, üürides korterit välja Airbnb või Booking vahendusel linnas ajutiselt peatuvatele turistidele ja spetsialistidele. Igapäevane haldus anti tihti professionaalsele teenusepakkujale. Mitmed suurinvestorid ostsid kortereid korraga suurema hulga, paigutades nii Eesti kinnisvarasse suurema summa.

Scandium Kinnisvara on Eesti suurim nutikate üürikorterite ja lisavõimalustega üürimajade arendamisele spetsialiseerunud kinnisvaraettevõte.Projektide fookuses on uute tehnoloogiate juurutamine eesmärgiga tagada investoritele lihtne haldus, ajas suurenev tootlus ja elanikele säästlikud ja mugavad kodud.