Kuidas luua kodukontorisse hubane töökeskkond

Tööelu liigub aina enam selles suunas, et kui töö vähegi seda lubab, pakutakse ka kodukontoripäevi või tehakse tööd hoopistükkis kogu aeg kodukontorist. Kodukontor aitab töötajal töötada vabamalt oma mõnusas keskkonnas ja muidugi säästa aega ning raha tööle sõitmiselt. Küll aga ei ole kõige mugavam teha tööd ebamugavas asendis diivanil või voodis, vaid tasuks luua ergonoomiline ja produktiivne töökeskkond. Kuidas seda aga teha?

Kodus töötamiseks olgu oma nurk või ruum

Esmalt tasub vaadata, kuhu töönurk üldse tekitada. Kõige olulisem selle juures on leida vaikne nurk, eemal olmemürast. Seda eriti, kui teile meeldib töötada näiteks õhtuti, kui teised pereliikmed armastavad televiisorit vaadata või lauamänge mängida. Parim valik selleks on muidugi eraldi ruum, kus saate ukse kinni panna ning rahulikult tööasjadele keskenduda. Kui aga peate päeval kutsuma äripartnereid kodukontorisse, peaks kontorinurk asuma võimalikult välisukse lähedal, et saaksite kiiresti maha istuda, mitte liikuda läbi isiklike ruumide. Kui see ei ole võimalik, peaks siiski leidma mõne nurgakese, kus on võimalikult vaikne töökeskkond.

Kontorimööbel peab olema ergonoomiline

Istudes päevas tunde töölaua taga, võib inimene tunda ebamugavust. Ja pole ka ime – töötades 40 tundi nädalas, teeb see kokku aastas 1900 istumistundi. See suur number annab aimu, kui suure osa oma elust me istudes veedame. Seetõttu on väga oluline valida mugav ja ergonoomiline tool.

Kuidas aga kontoritooli valida? Hea kontoritool peab kindlasti toetama alaselga, et see seljalt survet ära võtaks ning ei põhjustaks seljavalusid.

Kindlasti peab toolil saama reguleerida seljatuge, kõrgust ja käetugesid. Me kõik oleme erinevad ning tooli peaks reguleerima vastavalt enda kehale.
Tähelepanuta ei tohiks jätta ka, mis materjalist on kontoritool tehtud. Kui istud terve päev toolil, peab see olema hingavast materjalist, et see ei läheks liiga soojaks ja ebamugavaks.

 Kontorilaud on tihtipeale kodukontori keskne ese ning kindlasti ei sobi kontorisse ükskõik milline laud. Laua valimisel tasub läbi mõelda, kuidas te oma kontorilauda kasutate. Kas te töötate arvutis? Peate palju pabereid täitma? Sellest oleneb, palju teil lauaruumi vaja on.

Kui suurus on otsustatud, tuleb välja valida materjal, millest laud tehtud on. Peamised valikud on laminaat, metall, puit ja klaas. Puit kannatab kõige enam raskust, ent lihtsalt arvutis töötades oleks ka klaas või metall päris põnev valik.
Suure valiku kontorimööblit leiad Kaup24.ee veebipoest. 

Kodukontoris võiks olla ka puhkenurk

Kui ruum vähegi lubab, tasub kontorisse tekitada ka väike puhkenurk, kus mõtteid koguda ilma töökeskkonnast lahkumata. Selleks sobib näiteks mõni mugavam tugitool, väike diivan või on viimasel ajal populaarsust kogunud päevavoodid, kuhu lühikeseks puhkepausiks pikali visata ning mõtted eemale saada. Laua taga töötades tasub iga tunni aja tagant teha väike paus, ringi jalutada või miks mitte ka hetkeks päevavoodil pikutada. Mugavad päevavoodid leiad Kaup24.ee’st.

Kodukontor asub küll kodus, ent tööks vajame siiski professionaalsemat keskkonda. Seetõttu on tähtis luua nurk või ruum, kus saakski pühenduda vaid tööle. Kõige tähtsamad elemendid on kodukontoris kahtlemata töölaud ja –tool, ent kindlasti tasub kodukontoriruumi tuua hubasust ja mugavamat olemist näiteks päevavoodi või diivani näol.