Kuidas valida head magamistoamööblit

Magamistoamööbel vali läbimõeldult

Kõige olulisem puhkekoht kodus on vaieldamatult
magamistuba.  Meie esimene emotsioon magamistuppa minnes peaks olema rahulik ja hubane, et me saaks väsitavast päevast välja puhata. Kuidas aga sisustada magamistuba, mis tõeliselt toetab puhkamist?

Alustame ikka planeerimisest

Praktiliseks reegliks mööbli valikul on, et enne e-poodides nagu Kaup24.ee pakutava valikuga tutvumist tasub kõigepealt enda vajadused läbi mõelda. Kõige parem on alustada paberil eskiisist. Joonisele tasub märkida kindlasti ruumi mõõdud ja ka valguse liikumine aknast. Arvestada tasub ka sellega, kui paljudele asjadele on magamistoas panipaiku vaja. Viimaseks sammuks on panna paika eelarve.

Loo magamistoast rahulik koht

Magamistoas on oluline rahulik atmosfäär. Seetõttu võiks siin pigem vältida eredaid toone suurtel pindadel, kuid samas võib julgemalt katsetada sumedamate ja tumedate toonidega. Loomulikult peaks magamistoa stiil sobima ka ülejäänud tubadega, et kodust tekiks harmooniline tervik.

Vaata inspireerivaid näiteid magamistoa sisustamiseks ka sellest ideede galeriist.

Mõtle üldpildi ja meeleolu peale

Klassikalise kapi või kummuti asemel tasub kaaluda ka erinevaid garderoobilahendusi. Avarama toa korral saab planeerida hoopis walk-in garderoobi. See loob väga korrektse ja puhta üldmulje, kuna kõik pudi-padi on uste taga. Kui tuba on väike ja suuri kappe, garderoobi kuidagi ära ei mahuta, siis tasub vaadata voodit, mille all on ladustamisruum või sahtlid.

Väikese magamistoa puhul on eriti oluline vaadata kriitilise pilguga, mis peab magamistoas olema ja mis mitte. Mugavaks liikumiseks toas peaks voodi mõlemale poole jääma ruumi. Ka kappide, kummutite ette peaks piisavalt vaba liikumisruumi jääma.

Valgustus on meeleolu loomise koha pealt ülioluline. On küllaltki levinud piirdumine vaid üldise laevalgustuse ja öökapi lambikesega, kuid meeleolu loomiseks on neist vähe. Tasub julgelt katsetada näiteks LED-ribade paigutamise voodi äärte alla, lae või toa nurkadesse või riiulite alla-taha.

Magamistoamööblist kõige olulisem mööbliese – voodi

Enamasti on voodi magamistoa kõige olulisem osa ning õige valiku leidmiseks tuleb võtta endale aega. Voodiraami võiks valida, arvestades magamistuppa soovitud mööblitoonidega ja la teiste tubade stiiliga, mis toetaks taas ühtset tervikut.

Väiksemas magamistoas, kus ruumiga priisata ei ole, tasub kõigepealt otsustada voodi või voodiraami suurus, ning seejärel valida mõõtmetelt sobiv madrats.

Veel on oluline voodi õige asukoht magamistoas. Jälgi akna asukohta voodi suhtes ja valgete öödega suviseks ajaks tasub investeerida pimendavatesse aknakatetesse.

Mida magamistoas vältida

Välja puhkamiseks on oluline erinevate segajate puudumine. Seetõttu ei ole soovitatav magamistuppa paigutada oluliselt tehnikat – eriti kehtib see teleri ja arvuti kohta.

Toone ja materjale valides tasub küll julge olla ja katsetada, aga on oluline jälgida, et lõpptulemus liiga sigri-migri ei tuleks. Väga palju kirjuid ja eredaid toone elavdab alateadlikult meeli. Valdavalt peaksid magamistoas domineerima neutraalsemad toonid, kuhu saab lisada triibukese soovitud erksust.

Mugavat ja hubast magamistuba ei ole keeruline luua ja hoida. Põhjalik planeerimistöö kannab vilja hiljem läbimõeldud lahendustes, mis tagavad hea une aastateks.

https://kaup24.ee/et – suur valik mööblit ja sisustuskaupu!