Kuidas valida kauakestev ja moodne vannitoamööbel?

Uut kodu soetades on alati peamiseks murekohaks selle meeldivaks ja hubaseks muutmine. Vannituba on üks kodu osa, kus saame olla omaette, lõõgastuda ning nautida puhkehetke. Küll aga on see ruum, kus mööbel võib oma kvaliteedi kaotada just ruumis oleva üleliigse niiskuse tõttu – seega kuidas valida kauakestev mööbel, mis oleks samas stiilne ja moodne?

Leia endale meeldiv stiil

Kodudes on läbi aegade domineerinud erinevaid stiile – modernne, klassikaline, Skandinaavialik ja paljud teised, mis on ikka ja alati moes. Erinevad stiilid rõhuvad erinevatele tunnusjoontele, mis muudavad iga ruumi omapäraseks ja stiilseks. Selleks tutvu nendega lähemalt otsides internetist oma uue vannitoaks inspiratsiooni. Erinevad stiilid pakuvad Sulle võimalust disainida vannituba ühtlases disainis, mis ka näeks visuaalselt haarav ja kena välja. Läbimõeldud ja kaasaegne disain on kauakestev, mispärast ei pea Sa nii pea mööbli vahetamise peale mõtlema.

Tutvu stiili tunnusjoontega

Kui oled leidnud sobiva stiili, on aeg panna teoorias omandatud teadmised praktikasse. Selleks mõtle, mis on konkreetsed stiili tunnusjooned, mis muudavad vannitoa just selliseks. Näiteks moderne stiil rõhub kaasaegsele tehnikale, avarusele, lihtsusele, heledatele värvidele ja praktilisusele, kuid samas rõhub klassikaline stiil kuldsetele ning antiiksetele detailidele. Pea meeles, et Sa ei pea 100% tunnusjoontest kinni pidama – lisa interjööri ka enda maitse järgi valitud detaile, et vannituba vastaks Sinu soovidele. Lõppude lõpuks on see ju Sinu vannituba ning oluline on, et tunneks end oma uues vannitoas hästi ja koduselt.

Loo oma ideaalne kujutluspilt

Kui oled ammutanud ideesi populaarsetest stiilidest, tasub panna pilt kokku ning mõelda, kuidas saaksid stiili tunnusjooni ning muid omadusi ära kasutada ka oma kodus. Selleks arvesta ruumi pinna suurusega ning muude elementidega, mis peavad nii-või-naa vannitas olema – WC-pott, dušš, vann, kraanikauss jne. Kui Sul on kitsas vannituba, tuleks rõhuda avarusele, mida aitavad teha heledad värvid ja kompaktsed disainid, kuid samas annab suurema pinnaga vannituba rohkem ruumi erinevate sisustuselementidega mängimiseks.

Ole praktiline

Üheks olulisemaks faktoriks, mida mööblit valides silmas pidada, on selle praktilisus. Pole mõtet valida mööblit, mida saad kasutada vähe või üldse mitte. Sellepärast eelista näiteks kompaktset, kuid piisava mahutavusega kappi, mille sisse või peale on võimalik paigutada kraanikauss. Ühed praktilised sisustuselemendid on ka vannitoa riiulid, millele asetada aksessuaare, et muuta vannituba hubasemaks. Kindlasti tuleks mõelda ka rätikute hoidjate, seebihoidja, dosaatorite, peegli, lampide ja muude väiksemate sisustuselementide peale, mis muudavad vannitoa toimetused kordades mugavamaks.

Sea eelarve ja tutvu mööblivalikuga

Kvaliteetne mööbel ei ole odav – sellepärast on oluline seada endale eelarve, et saaksid soetada oma koju kogu planeeritud sisustuse, mis ei oleks üleliia kallis. Sageli oleneb mööbli hind ka tootja nimest, mispärast on oluline tutvuda lähemalt valikuga suures pildis, et langetada rahaliselt mõistlikke otsuseid. Kui eelarve on paika pandud ning perfektsest vannitoast on kujutluspilt olemas, on aeg tutvuda lähemalt valikuga. Mööblitükke eraldi ostes on suurem võimalus erinevate värvide, materjalide ning disainidega mängida. Kui muidu on eraldi mööbliosade otsimine pigem tülikas ja aeganõudev, tasub eelistada vannitoa komplekte, kus on ühtlases stiilis mööbli leidmine tehtud Sinu eest. Näiteks tutvu lähemalt vannitoa komplektidega siin.

Veendu toote omadustes

Vannituba on üks kõrgeima niiskustasemega ruume igas kodus – sellepärast on äärmiselt oluline pöörata tähelepanu sisustuse materjalile. See peaks olema kindlasti niiskuskindel, milleks on näiteks niiskustõkkega puit, metall, klaas, plastik või muu. Tutvu lähemalt valitud mööbli materjali vastupidavuse ja omadustega – kas materjalid on veel töödeldud või kas nad ka niisama oma olemuse poolest veekindlad?

Tutvu teiste ostjate poolt antud tagasiside ja hinnangutega

Sageli võib tootekirjeldusest jääda väheks, et veenduda mööbli sobivuses. Kui oled leidnud sobivad sisustuselemendid, siis üheks vastupidavuse testimise viisiks on tutvuda teiste toote ja sama tootja toodete ostjate poolt antud hinnangute ja tagasisidega. Nii saad ausa ülevaate mööbli olemusest, millega arvestada kui just see mudel osta.

 

Kauakestva ja moodse vannitoamööbli aluseks on õige stiili valimine ning keskendumine õigetele omadustele. Kui oled otsimas oma vannituppa uut sisustust, tasub tutvuda valikuga Kaup24 veebipoes.