Külmad ilmad tekitavad suuremat huvi soojade garaažide vastu

Jahenevad ilmad on huvi kasvatanud soojade garaažide ja maja-alustes parklates asuvate autokohtade üürimise vastu. Üüritakse nii pikemaks ajaks kui ka vaid talveperioodiks.

Selline hooajalisus on tegelikult hakanud silma igal hilissügisel. Kui elatakse maja-aluse parklaga uushoones, kuid korteril parkimiskoht puudub, hakatakse just jaheda ilma puhul enam hindama soojast garaažist otse tuppa jõudmist. Samuti peetakse mõnusaks, kui krõbedal talvehommikul on auto soe ning saab ilma aknaid kraapimata ja mõnikord ka tüütu käivitamiseta kohe teele asuda.

Muidugi üüritakse parklakohti ka muudel põhjustel, näiteks kui peres on lisauto või ka seetõttu, et kesklinnas on parkimine lihtsalt ebamugavam. Seda etiti veel talvel, mil tänavatele kuhjub lumi.

Kesklinnas on sooja parkimiskoha üürihind keskmiselt 70-100 eurot kuus ning see sisaldab ka garaaži halduskulusid. Loomulikult võivad hinnad väljatoodust erineda sõltuvalt asukohast. Äärelinnas jäävad sarnaste autokohtade üürihinnad enamasti 50 euro lähedale.

Sügisel küsitakse rohkem ka majast mõnevõrra eemal asuvates garaažiühistutes asuvaid bokse, mida on rohkem saadaval kesklinnast eemal, magalapiirkondades. Nende üürihinnad jäävad enamasti alla 50 euro.

 

Allikas: Kristina Sõmerik, Uus Maa Kinnisvarabüroo kesklinna kutseline maakler