Kummut on kasulik lisapanipaik kodus

Pole vist väga palju kodusid, kus ruumi on üleliia ning kapid ei saa ega saa täis. Pigem läheb vastupidi ning ajaga kipub ikka kogunema asju, millel on oma kohta vaja.

Õigesti valitud kummut võib olla aga just see, mis aitab korralagedust toas vältida ning ka toast meeldiva ning korrastatud mulje jätta.

Kummutile õige koha leidmine

esialgu vaja veenduda, et valitud mõõtmetega kummut sobib planeeritud kohta. Mõnikord on võimalik teisi mööbliesemeid uude kohta tõsta ja mahutada soovitud kohta ka algsest plaanitust suurema kummuti, kuid turvalisem on ära mõõta kui suur kummut sobib ja nendesse mõõtudesse ka jääda.

Arvestada on vaja ka ruumiga, mida on vaja sahtlite ning uste avamiseks ning kui mööbliese jääb osaliselt ukse liikumistrajektoorile, siis veenduda sellest, et kummut tavapärasel liikumisel takistuseks ei osutu.

Traditsiooniliselt ulatub kummut kuni vöökohani, ent suure elutoamööbli valikuga e-poest Kaup24.ee võib leida nii kõrgemaid kui madalamaid, et leida just ruumi sobiv ja enda vajadustele vastav variant. Madal ja toa ühest seinast teise ulatuv kummut võib jätta toast visuaalselt suurema mulje ning võtab maksimaalselt olemasoleva ruumi kasutusele. Skandinaavialiku disainiga ruumi sobib hästi heledates toonides ja madal kummut “Antwerpen”.

Väiksematesse nurkadesse on võimalik osta aga vastupidiselt kitsas ja pigem kõrgustesse ulatuv kummut. Samas, kui kavatsed kummuti näiteks akna alla panna, ei tasu kindlasti osta aknalauast kõrgemale ulatuvat kummutit – see blokeerib ligipääsu aknalauale ja valgust.

Disaini poole pealt võib tunda rõõmu sellest, tänapäeval on saadaval tohutult suur valik erinevaid lahendusi. Võid valida nii jalgadega kui jalgadeta mudeli, sahtlinuppude või -nuppudeta, ääretult detailsete dekoratsioonidega või vastupidi modernse ülilihtsa disainiga mudeli.

Kindlasti saab kummuti sobitada ülejäänud toa ja kodu stiiliga, olgu siis ühiseks pidepunktiks kas värv, materjal, muster või lihtsalt stiil.

Kas valida kummut või riidekapp?

Kummuti suurimaks konkurendiks on riidekapp, kuid selle ees on kummutil mitu eelist. Riidekapid on reeglina küll kõrged ning ulatuvad laeni, pakkudes rohkelt hoiustamisruumi, kuid see on ühtlasi ka riidekapi miinuseks. Ka on suure ja massiivse mööblitüki kolimine suhteliselt keeruline. Kasutatavusele mõeldes ei pruugi ülemiste ja alumiste riiulite tagumisest osast vajalike asjade kättesaamine kuigi mugav olla.

Kummutite juurde kuuluvad reeglina mugavalt kasutatavad ja vaikselt toimivad sahtlisüsteemid, mis teevad ka kõige kaugema nurga kergelt ligipääsetavaks. Kuna kummut ei ole üldjuhul ka väga kõrge, saab kummutipealset kasutada nende asjade hoidmiseks, mida ei taha sahtlisse silma alt ära pista, kuid mis ei tohiks ka ette jääda.

Kokkuvõtvalt võiks öelda, et riidekapp sobib juhul, kui soovid seal hoiustada pigem riideid ning eeldatavalt riputades, kummut sobib aga siis, kui oma koht on vaja leida ka teistele esemetele.

Sellele, mida kummutis hoidma hakkad, võiks arvesse võtta juba mudeleid valides, sest tehtud otsusest on otseselt sõltuvuses sahtlite ja riiulite suurus. Väiksematesse ja madalamatesse sahtlitesse sobivad paremini sellised esemed nagu näiteks ehtekarbid või muud väikesemõõdulised asjad.

Paksemad riideesemed nagu näiteks pusad või voodipesu nagu tekid või padjad, vajavad muidugi sügavamaid ja mahukamaid sahtleid. Kui osa kummutist on mõeldud raamatute hoidmiseks, on parem valik pigem kitsamad riiulid, et raamatuid oleks mugav kätte saada.

Teiste panipaikade osas leiab ideid ka Kodus.ee ilmunud artiklist.

Kummut on tõeliselt kasulik lisapanipaik, mis sobib igasse tuppa ning kuhu saab paigutada suure hulga erinevaid asju: alates riietest ja lõpetades elektroonikaga. Hoolikas valik garanteerib ka hilisema rahulolu.

Kaup24.ee e-pood – säästa aega ja raha.