Kuni 80 000 eurot maksev kesklinnakorter on investori lemmik

Tallinna kesklinnas ja selle lähedal asuvatel miljööaladel on investorite huviorbiidis 60 000-80 000 eurot maksvad väga heas seisukorras väiksema üldpinnaga ühe- ja kahetoalised korterid.

Nõudlus on isegi niivõrd suur, et kohe pärast pakkumise ilmumist tekib ostuhuviliste järjekord. Selle põhjuseks on nii likviidsete investeeringukorterite vähesus kui ka kasvav hinnatase. Sarnaselt kõigi ostjategruppidega on ka investoritel oma kindel, aastase tootlusega seotud hinnapiir, millest üle minna ei soovita.

Investori valik langeb eelkõige 25-40 ruutmeetrisele korterile, mis asub kesklinna või selle lähiümbruse ajaloolises keskkonnas paiknevas vanemas puitmajas. Hoone peaks olema heas seisukorras, veel parem, renoveeritud ning seda haldav ühistu tegus. Korter olgu heas korras ja varustatud elementaarse sisustusega. Kesklinnale omaselt on väga tähtsal kohal mugav parkimine, mis, arvestades parkimistasusid, peaks olema võimalik hoovis.

Väga eelistaud on ka korterid, kus juba elab üürnik sees ning leping temaga on sõlmitud vastavalt turutasemele vastava üürihinnaga.

Loomulikult liigub turul ka investoreid, kes otsivad remontivajavaid kortereid hinnavahemikus 1400-1500 €/m2.

 

Allikas: Andrus Emerson, Uus Maa Kinnisvarabüroo kesk- ja vanalinna maakler