KV.EE: Elamispindade pakkumishinnad jätkavad sirgjoonelist tõusu

Portaal KV.EEElamispindade pakkumishindasid kajastav KV.EE indeks jätkab tõusu lausa sirgjooneliselt. Indeks näitab 78 punkti taset, mis on aastatagusest 17% kõrgemal. Seejuures väärib märkimist, et korteripakkumiste arvu kasv on juba novembrist pidurdunud ja pöördunud languseks.

Pakkumishinnad jätkavad kerkimist paljus tänu uute korteriprojektide turule tulemise. Aeglustunud müügitempod annavad maakleritele aega kõik korterite pakkumised portaali sisestada ja see tõstab portaalis KV.EE keskmisi pakkumishindu.

Samuti ei saa öelda, et kinnisvaramüüjate hinnaootused oleksid allapoole läinud. 2014. aasta lõpu viimane kvartal näitas tehingute arvu taastumist. See on korterimüüjatele andnud võimaluse hindade langetamist vältida.

Oluline muutus on pakkumiste arvu vähenemine, mis sai alguse oktoobri lõpus ja on jaanuariks pidurdunud. Kogu 2014. aasta saatis meid eelkõige just korterite müügipakkumiste arvu tõus. Pakkumise suurenemine pikendas müügiperioode ja andis ostjatele paremad võimalused hinna üle kauplemiseks.

Nüüd, kus tehingute arv on langusest stabiilseks pöördunud ja müügipakkumisi on portaalis KV.ee vähemaks jäänud, on kinnisvaramüüjate elu taas pisut lihtsam. Vaevalt annab see päris võimaluse hindade tõstmisega jätkata 2013. aasta tempos, sest ostjate jaoks on hinnad siiski üsnagi kõrgele kerkinud.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.

150121_KV.EE-indeks