KV.EE: Konkurents üürileandjate vahel sunnib uute lahenduste leidmisele

Kinnisvaraportaal KV.EETallinna korterite üüripakkumisi lisandub hoogsalt, seda nii uute kui vanemate korterite sektoris. Kas suurenev pakkumine mõjutab üürihindu ja suunab need pikalt püsinud tõusu asemel langusesse, esitab küsimuse kinnisvaraportaal KV.EE juhataja Tarvo Teslon.

Tallinna korterite üüriturule on viimase kahe aasta jooksul pakkumisi hoogsalt lisandunud. Pakkumiste juurde tulemine on üürniku vaatest positiivne.

„Suurem pakkumine laiendab üürnike valikuvõimalust ja võtab maha sunni teha elukoha üle otsuseid liigselt kiirustades. Üürnike jaoks eriti meeldiv on asjaolu, et pakkumiste lisandumine on peatanud hinnatõusu, sageli saab üürihinda isegi kuulutuses mainitust allapoole kaubelda,“ märkis Tarvo Teslon.

Üürileandja vaade olukorrale seevastu ei ole sugugi nii positiivne. Üüripakkumiste arvu suurenemine ja tihenev konkurents panevad üürihinnad surve alla. See tähendab, et üürileandjatel ei ole endisaegses tempos võimalik hindu aasta-aastalt tõsta. Nii langeb üüriäri rahavooline tootlus ehk üürikorteri kui äriprojekti tasuvus väheneb.

„Paraku on nii, et enamus üürileandjaid oskavad üürikorteri atraktiivsust üürnike silmis tõsta vaid lihtlabaselt hinna langetamise teel. Pisut pikemas perspektiivis võiks korrektuur hindades tähendada uute üüriinvesteeringute tegemise initsiatiivi vähenemist. Vaevalt üüriinvestorid turult siiski päris ära kaovad, sest raha hind on odav ja see toob tehingud kinnisvaraturule,“ prognoosis Tarvo Teslon.

Muutuvas turuolukorras tasub üürileandjatel mõelda alternatiivsetele võimalustele, kuidas äri tasuvust hoida ja samas kliendile meelejärgi olla. Üürikorteri silmapaistvuse suurendamise nimel võib mõelda üürikorteri kvaliteedi tõstmisele läbi remondi, selle paremale sisustamisele, kvaliteetsetele fotodele või tasemeteenuse kaudu üürikuulutuse otsingus esiletõstmisele.

„Need on uued ehk hästi unustatud vanad lahendused, mis aitavad üürileandjatel konkurentsivõitluses edukad olla. Kokkuvõttes viib see igal juhul väljaüüritava kinnisvara või üürimise teenuse kvaliteedi paranemisele, mis on igati tervitatav üürituru arengutrend,“ võttis Tarvo Teslon suundumused kokku.

Kinnisvaraportaali KV.EE haldab AllePal OÜ. Samasse gruppi kuulub veel Eestis tegutsev portaal Osta.ee.

Tarvo Teslon
Kinnisvaraportaal KV.EE
AllePal OÜ
+372 510 6464
[email protected]

Üürikorterite pakkumiste arv ja keskmine hind portaalis KV.EE