KV.EE: Korterite hinnatõus augustis kiirenes

Kinnisvaraportaal KV.EETallinna korteritehingute keskmine hind oli augustis 1777 €/m². Aastatagusega võrreldes on korterite hinnad kerkinud 8,1%. Ainus Tallinna linnaosa, kus 2017. a augustikuine keskmine korteritehingute hind aastatagusele alla jääb, on Kristiine linnaosa. Kristiine linnaosa korteritehingute keskmine hind 1687 €/m² oli eelmisest aastast 2% vähem.

Kõige enam ehk 23% on eelmise aastaga võrreldes kerkinud Haabersti linnaosa korteritehingute hinnad. Haabersti korteritega tehtud tehingute keskmine hind oli aasta tagasi augustis 1380 €/m², tänavu 1694 €/m². On selge, et Haabersti korterite väärtus ei ole aastaga viiendiku võrra kerkinud. Suure hinnatõusu taga on uute vastvalminud korteritega tehtavate tehingute osakaalu suurenemine, mis surub keskmist hinda ülespoole.

Samadel proosalistel põhjustel on mullusega võrreldes üle kümne protsendi kerkinud korteritehingute hinnad kesklinnas ja Mustamäel, kus tõusunumbrid olid vastavalt 11 ja 13%. Kesklinna korteritehingute keskmine hind oli augustis 2318 €/m² ja Mustamäel 1569 €/m².

Kõige kallima hinnaga korteritehingud toimuvad Tallinna kesklinnas. Kõige odavama ruutmeetrihinnaga korterid leiab Lasnamäelt. Lasnamäe korteritehingute keskmine hind oli augustis 1404 €/m². Lasnamäe hinnatase on kindlasti lähiajal kasvamas. Seda aga taas eeskätt põhjusel, et korteriarenduste valmimine toob turule keskmisest väärtuslikumad tehingud kõrgema kvaliteediga korteritega. See paratamatult tõstab tehingute keskmist hinda.

Arvestades üle ootuste kõrget majanduskasvu ja selle positiivseid prognoose ning kõrget tööhõivet ja kerkivaid palku pole Tallinna korteriturule põhjust negatiivsust ennustada. Turg jätab kõrge tehingute arvuga. Kinnisvara väärtus ehk tehinguhinnad tõusevad mõõdukalt ja uute korterite arendusprojektid toovad pakkumisse järjest kvaliteetsemaid eluasemeid.

170904 Korterite hinnatõus augustis kiirenes