KV.EE: Korteriturg jätkab stabiilsel kursil

Portaal KV.EE2014. aastal viis korterite müügipakkumiste arvu kiire kasv hinnaseisakuni, mis kestab tänaseni. Alates mullusest sügisest on korterite müügipakkumiste arvu suurenemine portaalis KV.EE peatunud ja pööranud kohati isegi languseks. See tähendab, et täiendavat survet elamispindade hindadele ei ole. Nii võib oodata, et põhjust hinnalanguseks ei ole ja korteriturg jätkab stabiilsel kursil, leiab portaali KV.EE juhataja Tarvo Teslon.

„Alates 2012. aastast vähenes korterite müügipakkumine kiiresti. Kindlustunde kasv tõi ostjad korteriturule. Pakutavad korterid osteti kiirelt. Uusarendus ei jõudnud piisavalt uusi kortereid turule pakkumisse tuua ja defitsiit viis hinnad üles,“ meenutas Tarvo Teslon.

Olukord muutus 2014. aasta alguses, mil startis elamuarendus. Turule tuli lühikese aja jooksul palju uusi kortereid. Pakkumine suurenes kiiresti ja see viis hinnaseisakuni.

Portaalis KV.EE oli 2014. aasta lõpus üle 8400 korteripakkumise. See on üle 40% enam kui sama aasta alguses. Pakkumise kasv avardas ostjate valikuvõimalusi. See võttis hinnatõusul tempo maha ja pööras selle isegi hetkeks minimaalseks languseks,“ rääkis Tarvo Teslon.

Alates 2015. aastast on korteripakkumine püsinud stabiilsena. Keskmine portaali KV.EE korteripakkumiste hind on küll kerkinud, kuid seda peamiselt uute korterite pakkumisse lisandumise tõttu. Nii võime öelda, et hinnad on aasta jooksul püsinud enam-vähem samal tasemel.

„Stabiilsed hinnad ja soodsad finantseerimistingimused kerkivate palkade taustal on hoidnud tehingute arvu kõrgel – korteriturul käib vilgas kauplemine. Kui nõudlus on suur ja tehinguid tehakse, võime järeldada, et hindade languseootuseks põhjust ei ole. Arvestades aga Euroopa Liidus ja ümbruskaudsetes riikides toimuvaid negatiivseid ebakindlust loovaid sündmuseid ei ole ka liigset alust hinnatõusu oodata,“ prognoosis Tarvo Teslon.

Kinnisvaraportaali KV.EE haldab AllePal OÜ. Samasse gruppi kuulub veel Eestis tegutsev portaal Osta.ee.

Tarvo Teslon
Kinnisvaraportaal KV.EE
AllePal OÜ
+372 510 6464
[email protected]

KV.EE: Korteriturg jätkab stabiilsel kursil