KV.EE: Uued korterid kasvatavad keskmist üüripakkumiste hinda

Kinnisvaraportaal KV.EETallinnas oli portaalis KV.EE juuni kuu jooksul pakkumises keskmiselt 970 üürikorterit. Nende korterite keskmine üürihind on kerkinud tasemele 11 €/m².

Üürikorterite pakkumine on kasvamas. Pakkumisse tuleb uusi kortereid vanemates elamutes, aga ka uusarendustes, kuhu soetatakse aktiivselt kortereid üüriinvesteeringuks. Omanäolise niššina on üürituru pakkumisse lisandumas mikrokortereid ehk korterid pindalaga valdavalt 15-20 m².

Pakkumise järjepanu suurenemine ei anna võimalust üürihinna tõstmiseks. Statistiline üürihind siiski portaalis KV.EE kerkib. Seda aga eelkõige asjaolu tõttu, et pakkumisse lisandub üksjagu uusi kortereid, mis on keskmisest kallima hinnaga. Need kergitavad pakkumiste koguhulga keskmist hinda ilma, et samaväärse korteri üürihind oleks aasta jooksul väga muutunud.

Ja ka mikrokorteritel on samuti oma mõju hinnale. Mikrokorterite ruutmeetri üürihind on sageli üsna kõrge, isegi üle 20 €/m². Aga mikrokorteri väike pindala teeb selle siiski üürnikule vastuvõetavaks.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.

180711 Tallinna üürikorterite keskmine pakkumishind