KV.EE: Üüriturule tuleb järjest enam kortereid juurde

Kinnisvaraportaal KV.EETallinna üürikorterite pakkumiste arv on kasvanud ja jõudnud portaali KV.EE andmetel aprilli kuus juba 2300 korterini. Väikeinvestorid on turul ja ostavad aktiivselt kortereid, mida üürile anda. See suurendab lähitulevikus üüripakkumist veelgi, kommenteeris portaali KV.EE juhataja Tarvo Teslon.

„Üürikorterite pakkumiste arvu kasvu taga on väikeinvestorid, kes ostavad korteri-kahe haaval kinnisvara, mida üürile anda. Kortereid ostetakse väljaüürimiseks nii uutesse kui vanematesse elamutesse,“ kirjeldas olukorda Tarvo Teslon.

2014. aastal leidis aset tagasilöök kinnisvaratehingute arvus. See oli aeg, mil kinnisvara kiire hinnatõus võttis hoo maha. See peletas üüriinvestorid aastaks turult minema. Alates 2015. aasta teisest poolest on investorid taas turul tagasi kortereid ostmas.

„Uute korterite üha suurenev müügipakkumine on andnud valikuvõimalust nii koduostjatele kui üüriinvestoritele. On suuri kinnisvaraarendajaid, kelle sõnul ostetakse nende majadesse isegi kuni 10% kortereid just väljaüürimise eesmärgil,“ kirjeldas Tarvo Teslon turuolukorda.

Üürikorterite pakkumiste arvu suurenemine portaalis KV.EE on muutmas turutasakaalu. Kui viimase viie aasta jooksul on üüriturul valitsenud korterite defitsiit ehk alapakkumine, siis juba antakse esmaseid vihjeid ülepakkumise kohta.

„Üüriinvestorite lemmik on ühe- või kahetoaline korter, mis on turul parima likviidsusega ehk mida on olnud võimalik kõige kiiremini välja üürida. Samuti on ühe-kahetoalise korteri ostuhind kättesaadavamas klassis. See on viinud olukorrani, kus paremas seisukorras olevate kahetoaliste korterite valik on üsnagi laiaks veninud. See omakorda pikendab väljaüürimiseks kuluvat perioodi ehk viitab juba ülepakkumise tekkele. Pakkumise suurenemine avardab üürnike valikuvõimalust ja hoiab hinnad paigal,“ analüüsis Tarvo Teslon üürituru arenguid.

Kinnisvaraportaali KV.EE haldab AllePal OÜ. Samasse gruppi kuulub veel Eestis tegutsev portaal Osta.ee.

Tarvo Teslon
Kinnisvaraportaal KV.EE
AllePal OÜ
+372 510 6464
[email protected]

Üüriturule tuleb järjest enam kortereid juurde