Lasnamäe elanikud otsivad rohelust, kuid kodukandist kaugemale ei kipu

Pirita Jõepargi arendus
Pirita Jõepargi arendus

Lasnamäe külje all vastvalminud Pirita Jõepargi korterite vastu on arendaja sõnul eriti aktiivselt huvi tundnud just Lasnamäe elanikud, kes otsivad kaasaegset kodu senisest looduslähedasemasse keskkonda. Samas soovitakse jääda sõprade ja sugulaste lähedusse ning lastele võimalust jätkata haridusteed senises koolis või lasteaias.

Kahes etapis valminud Priisle tee lõppu rajatud Pirita Jõepargi arendus laiub 1,1 hektari suurusel kinnistul ning kokku rajati sinna kaks maja 71 korteriga. Tulevaste elanike heaolu ja turvalisuse tagamiseks rekonstrueeris projekti arendaja OÜ Favorte osaliselt ka ümberkaudse tee, rajati tänavavalgustus ning kaks uut bussipeatust. „Vaatamata sellele, et arendus asub pigem äärelinnas viib vastvalminud bussipeatusest buss otse südalinna,“ ütles Pirita Jõepargi projektijuht Madis Lett.

Kuigi pakkuda on ka ühe-kahetoalisi kortereid siis kõige kiiremini läksid kaubaks just kolme ja neljatoalised. „See ei tulnud meile muidugi üllatusena. Ümbritsev keskkond on artaktiivne eelkõige lastega peredele ning lisaks mänguväljakutele koduhoovis pakub lähedalasuv parkmets häid võimalusi lastevanematele tervisespordiks ning see on paljude perede jaoks üha olulisem,“ selgitas Lett. Uusarendus asub Pirita jõest linnulennult vähem kui 200 meetri kaugusel piirnedes Pirita Jõe maastikukaitsealaga – kehtiva Lasnamäe üldplaneeringu kohaselt on Pirita Jõepark viimane maastikukaitsealaga piirnev arendus, mistõttu täiendava hoonestiku tekkimine ümbrusesse on pigem ebatõenäoline. “Ilmselgelt on see koduostjale oluline argument, et ümbritsev rohelus, kuhu täna korter soetatakse, sellisena ka säilib,“ lisas Lett.

Pirita Jõepargi arendus
Pirita Jõepargi arendus

Arendaja sõnul on korterite vastu tundnud huvi inimesed kõikjalt Tallinnast ja selle lähiümbrusest, kuid eriti suur huvi on olnud just Lasnamäelaste seas. „Jõepargi on endale uueks koduks valinud paljud inimesed ümberkaudsetest vanematest majadest. Nii saavad nad pakkuda oma perele rohelisemat elukeskkonda ja moodsate mugavustega elamist ent samas pole tarvis kaugele kolida naabritest, sõpradest ja sugulastest ning samas ei pea ka lapsed kooli või lasteaeda vahetama,“ ütles Lett.

Arhitektuuribüroo Korrus arhitekti Aigar Rohti sõnul lähtuti projekteerimisel eeskätt looduslähedasest keskkonnast. „Hooned on ehitatud kaarekujuliselt, sest nii sulanduvad nad kõige paremini ümbritsevasse rohelusse – lisaks mängisime erinevate toonide, liigenduste ja materjalidega. Hoonetel on ka avarad terrassid ja rõdud – ühest küljest on kogu arendus avatud päikesele, mis teeb rõdude ja terrasside kasutamise elanikele meeldivaks, samas avavad need arenduse visuaalselt ümbritsevale keskkonnale,“ ütles Roht. Mõlema hoone katused on varustatud ka päikesepaneelidega.

Huvi korterite vastu antud piirkonnas jätkuvalt suur ning vastvalminud Pirita Jõepargist kõigest 800 meetri kaugusel juba kopp maasse löödud. Nimelt arendab Favorte seal Kuukressi elamurajooni, kus 2020. aasta novembriks valmib 5 korterelamut, kokku 60 korterit. „Ümbruskond on Jõepargile väga sarnane – vaikne, looduslähedane, Pirita jõe maastikukaitseala serval, ent samas linnaga hästi ühendatud. Ka sealsed korterid on suurte terrasside ja rõdudega kuna koduostjate jaoks on ka see üha olulisem argument – inimesed soovivad ka nädala sees veeta pere või sõpradega aega vabas õhus ilma, et peaks selleks maale sõitma,“ ütles Lett.

OÜ Favorte on 1993. aastal asutatud Eesti kapitalil ja Eestis tegutsev ettevõte, mille eesmärgiks on kaasaegse ja innovaatilise, samas harmoonilise ja inimlikke vajadusi arvestava elu- ja töökeskkonna loomine pakkudes modernse arhitektuuriga, energiasäästlikke, funktsionaalseid ja kaasaegseid elu- ja töökeskkondi.