Lasnamäe korteri hind on 7 aastaga kahekordistunud

Kinnisvaraportaal KV.EETallinna elamufondist suure enamuse moodustavad nõukogudeaegsed paneelelamud, mis tahes või tahtmata näitavad kätte pealinna korterituru suundumused. Viimase seitsme aasta jooksul on „mägede“ korterite tehinguhinnad ligikaudu kahekordistunud.

Lasnamäe hinnad on kasvanud kõige kiiremini

Rohkem on kasvanud korterite tehinguhinnad Lasnamäel, kus need on seitsme aastaga pisut enam kui kahekordistunud. 2010. aastal jäi Lasnamäe korteritehingute keskmine hind alla 700 €/m². Nüüdseks on see kerkinud juba 1400 €/m² tasemele.

Lasnamäe kiirema hinnatõusu taga on 2009. a. kriisi ja kinnisvaraturu hinnapõhja järel muust Tallinnast aeglasemalt taastärganud kinnisvaraturg. Teisalt väärib tähelepanu asjaolu, et Lasnamäe korteriturgu on vähem mõjutanud uusarendus, mis on mujal Tallinnas tehingute keskmist hinda hoogsamalt kergitanud.

Mustamäe ja Haabersti on võrdse hinnatõusuga

Tallinna „mägedel“ enam-vähem võrdsel määral on seitsme aastaga kasvanud korterite tehinguhinnad Haaberstis ja Mustamäel. Mõlemas linnaosas on seitsmeaastane korteritehingute hinnatõus ligikaudu 90%. See on sama palju kui kogu Tallinna tehingute hinnatõusu keskmine samal perioodil.

Nii Mustamäe kui Haabersti korteritehingute keskmine hind on 2017. a jõudnud 1500 €/m² lähedusse.

Lasnamäe hinnatõus jätkub

Lähiminevikus Tallinna keskmisest kiirem olnud Lasnamäe korterite hinnatõus jätkub eeldatavalt edaspidigi.

Seda aga eelkõige põhjusel, et Lasnamäe linnaosa korteriarendus on hoo sisse saanud. Arendatavad uued korterid hakkavad valmis saama ja nende tehingute vormistamine tõstab kogu linnaosa korteritehingute hinda. See aga ei peaks tähendama, et Lasnamäe korterite väärtus peaks muudest pealinna piirkondadest kiiremini kasvama.