Lasnamäel algab MotorCenter Tähesaju ehitus

YIT alustas Lasnamäel Tähesaju ärikvartalis ehitustegevust, mille tulemusena valmib 2021. aasta algul järjekorras juba kolmas autoteenustele ja kaubandusele keskenduv MotorCenter keskus.

YIT ärikinnisvara arendusosakonna juhi Indrek Jakobsoni sõnul on tänaseks üürilepinguga kaetud juba 50% ärihoone ligi 3000 m² asuvast 11 üüripinnast ning veel 25% on kaetud broneeringutega.

„Huvi MotorCenteri pindade vastu on olnud vaatamata keerulisele kevadele väga suur ning tulevased üürnikud on aktiivselt ruumide lahenduse osas saanud kaasa rääkida. Õnneks ei tekitanud koroonakriis meie ehitusplaanides ka ulatuslikke viivitusi ning juba järgmise aasta kevadel ootavad Tähesaju MotorCenteris külastajaid autoteenindus, tehnoülevaatus, rehvitööde pakkuja, autopesula ning varuosade ja tööriistade kauplused,“ rääkis Jakobson.

Funktsionaalne auto-moto valdkonna tervikkompleks loob sobivad tingimused nii sõidukite teenindamiseks kui ka kaubandustegevuseks, ladustamiseks ja bürootööks. Kõik äripinnad on seetõttu varustatud suurte tõstväravatega, et tagada ligipääs läbisõidetavatele teeninduspindadele. Tähesaju keskuse teeb eriliseks see, et lisaks auto-moto teemalisele kontseptsioonile on selles hoones ka väiksemad stock-office tüüpi äripinnad.

Jakobsoni kinnitusel andis tõuke Tähesaju kvartalisse MotorCenteri rajamiseks Peetri ja Peterburi tee keskuste käivitamisest saadud eduelamus.

„Kaks esimest keskust on osutunud väga populaarseks ning külastajad on selle uudse teenuskontseptsiooni kiirelt omaks võtnud. Tegu on sisuliselt autoomanikele suunatud kaubanduskeskusega, kus ühe katuse alla on koondatud kõik auto hooldamiseks ja sõidukogemuse täiustamiseks vajalikud teenused,“ lisas ta.

Tähesaju ärikvartalis tegutsevate tugevate kaubandus- ja teenindusettevõtete nagu Bauhausi, Prisma, Selveri, Magaziini, Hortese ja teiste nimekate tegijate kohalolu saab Jakobsoni arvates olema Tähesaju MotorCenterile suureks boonuseks. „See, et meie kliendid saavad oma sõiduki teeninduse ajal külastada muid kauplusi või hoopis uisutama minna, loob MotorCenterile kahtlemata suure eelise killustatult üle linna tegutsevate sama teenust pakkuvate äride ees,“ nentis ta.

MotorCenter on Soomes välja töötatud edukas kontseptsioon, mille raames on põhjanaabrite juurde rajatud juba üle kümne teenuskeskuse. YIT esindaja kinnitusel ei jää Tähesaju MotorCenter kindlasti viimaseks omalaadseks Eestis – juba käivad läbirääkimised neljanda keskuse rajamiseks Tallinna.  

 

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri ehitamise ja teekatte rajamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie ligi 8 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 10 riigis: Soomes, Venemaal, Rootsis, Norras, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Meie 2019. aasta käive oli ligikaudu 3,4 miljardit eurot. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com