Lasnamäele kerkib autoteenustele ja kaubandusele keskenduv kaasaegne MotorCenter keskus

Motor Center
MotorCenter, illustratiivne pilt

YIT Eesti rajab Lasnamäele Tähesaju äriparki MotorCenter ärihoone, mis koondab ühte keskusesse mitmesugused autodega seotud teenused. 

Uus ärihoone hakkab paiknema Lasnamäel populaarses Tähesaju äripargis ning avatakse 2020. aasta detsembris. MotorCenteri kontseptsiooni kohaselt koonduvad ühe katuse alla teineteist täiendavad autonduse ja teiste tehniliste valdkondade ettevõtted nagu autoteenindus, tehnoülevaatus, rehvitööd, autopesula ning varuosade ja tööriistade kaubandus.

Tähesaju MotorCenteri kasulik pindala on 2980 m² ja hoones hakkab paiknema 11 üüripinda suurusega 130 – 800 m². Hoone on projekteeritud spetsiaalse auto-moto valdkonna tervikkompleksina ning on ülimalt funktsionaalne. Selles leidub kaubanduse, sõiduki teeninduse, lao ja büroo kasutusotstarbega ruume. Kõik äripinnad on varustatud suurte tõstväravatega sõidukite sissepääsuks, teeninduspinnad on läbisõidetavad.

Tähesaju tee 7 kerkivasse keskusesse on planeeritud ka neli stock-office tüüpi pinda, millest ligikaudu 2/3 moodustab ladu ja ülejäänud osa müügisaal ja olmeruumid. Projekti algusfaasis kuni 2020. aasta alguseni saavad üürnikud üüripindade planeeringus ka kaasa rääkida.

Tähesaju MotorCenter on kolmas auto-moto keskus, mille YIT Eesti ehitab. Juba toimivad edukalt sama kontseptsiooniga keskused Peetris ja Peterburi teel Tallinnas. “Rõõm on tõdeda, et MotorCenteri idee on edukalt käivitunud ja on ettevõtteid, kes on oma esinduse avanud mitmes MotorCenter keskuses. Juba rajatud MotorCenter Peetri ja MotorCenter Lasnamäe kogemusele tuginedes näeme uue MotorCenter Tähesaju hoone üüripindadel ka ettevõtteid, kes vajavad müügisaali koos lao- või teeninduse pinnaga,” selgitas YIT Eesti ärikinnisvara arendusosakonna juht Indrek Jakobson.

Tähesaju piirkond on koduks paljudele tuntud kaubandus- ja teenindusettevõtetele, nagu Bauhaus, Prisma, Selver, Motonet, Elke Auto, Home4You, Magaziin, Fixus ja äsja uksed avanud Hortes. Avaliku sektori poole pealt rikastab piirkonda Tondiraba jäähall ning planeeritav Olümpiaujula.

MotorCenter on Soomes välja töötatud edukas kontseptsioon. Põhjanaabrite juures tegutseb sellisel põhimõttel autode teenuskeskuseid juba üle 10 ning need on klientide seas populaarsed. Ka Eestisse on plaanis rajada uusi MotorCenter keskuseid.

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri ehitamise ja teekatte rajamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie 10 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 11 riigis: Soomes, Venemaal, Skandinaavias, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Uus YIT sündis, kui enam kui saja-aastased YIT Oy ja Lemminkäinen Oy 2018. aasta 1. veebruaril ühinesid. Meie viimati esitatud 2018. aasta pro forma käive oli ligikaudu 3,2 miljardit eurot. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com .

Lisainformatsioon: https://www.yit.ee/motorcenter-tahesaju