Maaklerid on minevik, konsultandid tulevik

Domus Kinnisvara ei prognoosi muutuvas maailmas mahtude olulist kasvu lihtsamas vahendustegevuses, vaid hoopis suuremat nõudlust sisulise ja keerukama nõustamisteenuse järele. Sellest tulenevalt on Domus Kinnisvara viimastel aastatel aktiivselt arendanud uusi konsultatsiooniteenuseid ja pannud eriliselt rõhku oma personali pädevuse tõstmisele. Seetõttu hakkavad ettevõtte maaklerid edaspidi kandma konsultandi ametinimetust.

Ettevõtte hinnangul iseloomustab konsultandi sõna paremini töö sisu, mida klient kinnisvarabüroolt ootab. Domus Kinnisvara juhatuse liikme Raul Reino sõnade kohaselt ei ole tänapäeva klient rumal, saab ise lihtsamat sorti tehingu läbiviimisega suurepäraselt hakkama ning sageli ei vajagi vahendajat. „Küll aga võib ta vajada pädevat konsultanti, kellelt ostab kas täisteenuse või osalise teenuse sisse, makstes konkreetse info või vajaduse eest“ sõnas Raul Reino. Aastakümnete jooksul on klientide nõudmised muutunud ja täna on konkreetne vajadus ja konkreetne probleem see, mis pakub väljakutset professionaalsele kinnisvarakonsultandile.

Ettevõte jätkab samuti klassikalise maakleriteenuse pakkumisega, kuid loodab üha enam konkurentsi pakkuda kinnisvaraõiguses kodus olevatele juristidele ja teistele tunnustatud eriala spetsialistidele. Ettevõtte juhatuse liikme sõnul on konsultandi tegevuste ampluaa oluliselt laiem, kui on harjutud kinnisvaramaaklerit ette kujutama. „Konsultandi abiga saab oma kodule kasutusloa, vettpidavad kasutuskorra lepingud, mõistlikud servituudid, teostada ostueelset kontrolli, mõõdistada oma hoone ja maa, projekteerida uued hooned või seadustada ja raha teenima panna tühjalt seisva katusekorruse“ loetles vaid osa konsultandi uusi tegevusi üles Raul Reino. Tema sõnul on see nii kogu ettevõtte kui ka maaklerite endi arengus loogiline samm edasi, sest mõlemad on panustanud märkimisväärselt aega ja raha pädevuse kasvu. „Koolituse eelarvet ei piiranud me ka hallidel masu aastatel, mille tulemusena on Domus Kinnisvara kinnisvarafirmade seas üks juhtivamaid erialaste kutsetunnistuste arvu poolest“ tõdes Raul Reino.