Maakri tänavale kerkiv uus pilvelõhkuja Skyon sai ehitusloa

Capital Mill arendab Tallinna südamesse Maakri tänavale silmapaistva arhitektuuriga pilvelõhkuja Skyon, millele on nüüd väljastatud ehitusluba. Kaks aastat kestev ehitus algab selle aasta esimeses kvartalis.

Aadressile Maakri 30 kerkiva 26-korruselise Skyoni kõrgus maapinnast saab olema 95 meetrit, mis teeb sellest piirkonna ühe kõrgeima hoone. Skyoni sale ja sihvakas arhitektuur jälgib Skandinaavia eeskujusid, ühendades südalinna esinduslikkuse funktsionaalsuse ja mõistlikkusega.

Capital Milli ehitusjuhi Silver Neemelo sõnul on ehitusluba kauaoodatud rõõmusõnum, mis võimaldab ambitsioonika kõrghoone rajamisega algust teha.

„Eeltööd Skyoni ehitamise alustamiseks on lõpusirgel ja lähikuudel oleme valmis ehitusega alustama,“ ütles Neemelo. „Sügisel viisime tulevase pilvelõhkuja kohal läbi arheoloogilised väljakaevamised, kus tuli päevavalgele 17. sajandist pärit haruldasi münte, pandlaid, sõrmuseid ja teisi esemeid. Katsime sellega väikse lünga pealinna ajaloos ning nüüd oleme valmis võtma silmapaistva koha Tallinna siluetil.“

Skyon ehitatakse keskkonnasäästlikkust tõendava sertifikaadi LEED Gold kõrgete nõuete järgi, millega jätkatakse sadamaalal ärihoonetega Navigator ja Explorer alustatud teed.

Energiatõhus, arhitektuurselt atraktiivne ja kvaliteetsete büroopindadega hoone on projekteeritud ja rajatakse järgides mudelprojekteerimise ehk BIMi (building information modelling) metoodikat. BIM võimaldab minimeerida projekteerimisest tulenevaid ehitusvigasid, mis omakorda vähendavad ehituskulusid ja asjatut raiskamist. Lisaks tavapärastele joonistele kajastub kogu ehitusinfo detailse täpsusega ka 3D-mudelites, mida saavad vaadata ja kasutada kõik hoonega seotud osapooled.

„Tornimäe on asukohana eriline ja prestiižne, mis seab igale uuele hoonele kõrged ootused. Meie ambitsioon on neile mitte ainult vastata, vaid tuua siia kvaliteet, mis kujuneks uueks standardiks,“ lisas Neemelo. „Capital Milli jaoks on oluline suurepärane töökeskkond, sest ainult nii saab tagada töö tulemuslikkuse. Sellesse panustab KOKO arhitektide loodud kõrgetasemeline arhitektuur, mis on käsi käes lahendatud koos tarkade ja energiasäästlike tehnosüsteemidega.“

Skyoni eripäraks on erikujulised, erineva suuruse ja paigutusega aknad, mis nii eksterjööris kui ka interjööris annavad dünaamilise tulemuse, tagades samas ka energiatõhususe. Leed-valgusribad fassaadielementide vahel loovad pimedal ajal efektse kuvandi. Maakri ja Tornimäe tänava nurgal olev 11,5 meetrit kõrge peasissepääs ja esinduslik fuajee ulatub läbi kolme korruse.

Skyon on ideaalne valik väikestele ettevõtetele, kes soovivad kaasaegseid, kvaliteetseid ja mõistliku töökohahinnaga südalinna bürooruume. Maja üüripind on kokku 8200m2. Hoone 2.-4. korruse üüripind on kokku 1813m2, mis teeb need sobivaks just suuremate ettevõtete jaoks. Torniosas alates 5. korrusest algavad tüüpkorruste üüripinnad suurusega 302m2.

Skyoni kõrgematelt korrustelt avaneb eriline vaade üle Tallinna, mida väiksed ettevõtted sageli endale lubada ei saa.

Väikseimate büroode suurused algavad 34 ruutmeetrist ning neis on olemas kõik kontori jaoks vajalikud mugavused ja funktsionaalsused: ruum 4 töökohale ja 4 inimesele nõupidamiseks, tualett ning lisaks on võimalik üürida büroo koos köögimööbliga. Maa-alustel korrustel asuvad parkimiskohad ning ruumid jalgratastele, tualetid ja dušid.

Eskiispildid on leitavad Dropboxi aadressil https://bit.ly/Skyonpildid. Eskiisid on loonud KOKO arhitektid ja 3D-renderdused White Mammoth. Arenduse koduleht asub aadressil www.skyon.eu.

Capital Mill OÜ asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Balti riikides asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte asutajateks ning partneriteks on pikaajalise kinnisvara- ja panganduskogemusega meeskond. Capital Milli juhtimise all on arvukalt kõrgelt hinnatuid ärihooneid Eestis, Lätis ja Leedus.