Metro Capitali tähistas Kiikri Residentside viimase etapi sarikapid

Kiikri sarikapidu
Kiikri sarikapidu

Möödunud neljapäeval kogunesid Metro Capitali ja Kiikri Ehituse meeskonnad Kadriorgu, et tähistada Kiikri Residentside III etapi sarikapidu. Ühtlasi on tegemist selle arendusprojekti viimase etapiga. Kokku valmib kahe ettevõtte koostööna Tallinna lahe kaldale 103 korterit ja viis äripinda.

Kiikri Residentsid paiknevad Tallinna mõistes täiesti unikaalses piirkonnas. Hooned asuvad Tallinna lahe kalda, ajaloolise pargi ääres. Jalutuskäigu kaugusele jäävad restoranid, muuseumid ja promenaad. Tegemist on turvalise piirkonnaga, mis pakub vaikust ja rahu keset linnamelu.

Tunnustatud arhitektuuribüroode Architect 11 ja PIN Arhitektide koostööna projekteeritud hooned peegeldavad oma fassaadidel lummava ümbruskonna võlusid. Kiikri Residentside arhitektuur on väga omanäoline ja seda iseloomustavad pikad ja avarad terrassid, mis pakuvad aastaringselt võrratuid vaateid merele ning Kadrioru lopsakale pargile.

Kiikri arendus

Metro Capitali juht Ain Kivisaar rõhutas Kiikri projekti puhul, et Kiikri Residentsidesse korteriost on kindel investeering. Nimelt investeerivad Tallinna linn ja sadam lähima aasta jooksul piirkonna taristusse kümneid miljoneid eurosid, muutes sellega Piritani suunduva promenaadi kesklinna poolse osa väga prestiižseks elukohaks.

Kiikri Ehituse juht Urmas Kaasik kommenteeris projekti järgnevalt: “ Kiikri hoonetes on kasutatud kaasaegsed insenertehnilisi lahendusi, mille tulemusena on Kiikri Residentsid A-energiaklassi hooned. Vähem tähtis pole valminud kodude puhul ka asjaolu, et ehituse peatöövõttu teostava Kiikri Ehitus OÜ partneriks olnud alltöövõtjad on teinud erakordselt kvaliteetset tööd. See annab klientidele kindluse, et nende kodud on ilusad, funktsionaalsed ja toimivad aastakümneid.“

Tänu läbimõeldud projektile, suurepärasele asukohale ja tippkvaliteetsele ehitusele, on Kiikri Residentsid saanud klientide suure huvi osaliseks. Esimeses etapis valminud A hoones on tänaseks päevaks kõik korterid ja äripinnad müüdud. Teises etapis valminud B hoones on saadaval veel viimased kodud. Suur on ostjate huvi ka kõige mereäärsema C hoone vastu, mis valmib 2019 aasta juulis.

Metro Capital on kodumaine ettevõte, mis on panustanud Tallinna linnaarhitektuuri juba ligi 15 aastat. Me planeerime oma arendusi nii, et ka tulevikus võiksime nende üle uhkust tunda. See tähendab investeerimist keskkonna­säästlikkusse ehitusse, taastuvenergia kasutamist ja loodussõbralike materjalide valikut.

Oleme viimase paari aastaga rajanud Tallinnasse enam kui 400 uut korterit. Olles sellega üks suurimaid arendajaid pealinna korteriturul.

Meie arenduste portfoolios on nii modernnsust kui ajaloolist kombineeriv Metro Plaza ärihoone, eksklusiivne Meerhofi Kvartal, uhke Pirita Rannahoone ja mereäärne Tivoli elamurajoon. Nüüd on meie saavutuste pikka nimekirja lisandunud ka imekaunid Kiikri Residentsid.

Ain Kivisaar                                      Urmas Uibomäe