Mitt & Perlebach ehitab looduslähedast ärikeskust

Fahle Park
Fausto Capitaliga sõlmitud peatöövõtulepingu kohaselt valmib ärikvartal Fahle Park 2020. aastal. Tööde kogumaht ilma käibemaksuta on u 18,5 miljonit eurot.
Tallinnasse ajaloolise Tselluloosi kvartali asemele kerkiv Fahle Park on uudse lähenemisega ärilinnak, kus kõiki ajaloolisi ja kaasaegseid büroohooneid ühendab galerii, mille klaaskatuse all hakkab asuma rikkaliku subtroopilise taimestikuga sisepark. Muinsuskaitsealuste hoonete ilu rõhutamiseks istutatakse parki madalaid bambusi, tsitruselisi, nagu mandariin, apelsin ja sidrun, ning teisi eksootilisi taimi. Liftide sise- ja ootealade seinapindadel hakkab kasvama elussammal rõhutamaks kvartali loodussõbralikkust.
Fahle Park
Kõrvuti troopikataimede ja büroodega kolivad uusarendusse mitmed restoranid, meelelahutusasutused, spordiklubid ja mugavusteenuste pakkujad. Kvartali keskmesse rajatakse 1200-kohaline parkimismaja.
Peatöövõtja, OÜ Mitt & Perlebach juhatuse liige Kristjan Mitt peab ajalooliste hoonete rekonstrueerimist ehitajale alati põnevaks, samas ka keerukaks. „Lisaks tellijale tuleb koostööd teha muinsuskaitsega. Kõike ei ole võimalik ette näha ja lammutuse käigus tekib alati uusi „üllatusi”, mille operatiivne lahendamine on suurimaid väljakutseid,”
sõnas Mitt ja tõi välja, et Fahle Pargi puhul on ka ajaloolise paefassaadi rekonstrueerimise maht silmapaistvalt suur. „Igal juhul saab Fahle Park olema väärikas keskkond sinna koonduvatele ettevõtetele,”
lisas ta.
Mitt & Perlebach rajab praegu Lasnamäele Hortese aianduskeskust, eelmisel aastal valmis firmal Peterburi tee Rimi ja üle linna mitu stock-office-tüüpi hoonet. Büroohoonetest on hetkel töös Rocca ärimaja.
Fahle Park
Fausto Capital on peatöövõtja valikuga rahul
Fausto Capitali juhatuse liikme Sven Mihailovi sõnul sai niivõrd suure ehitusmahuga objekti  juures partneri valimisel senitehtu kõrval määravaks ka ettevõtete sarnane maailmavaade. „Ka meie fookuses on töö kvaliteet ja kõrgetest standarditest kinnipidamine. Lisaks on kiirus ja paindlikkus meile väga olulised. Käed sai löödud tugeva peatöövõtjaga, sest tahame arendajana olla kindlad, et kogu ärikvartal planeeritud ajal kliente teenindama hakkab,” tõdes Mihailov.
Fahle Pargi rajaja Fausto Capital on 15-aastase ajalooga täielikult Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendusettevõte, mis tegutseb kaubandus-, büroo- ja elamukinnisvara arendamise, üürimise ja haldamisega. Ettevõtte portfelli kuulub kokku üle 90 000 ruutmeetri
kaubandus- ja äripinda. Nende hulgas Kompassi maja, Maakri ärimaja, Tartu Telia ärihoone, Vironia keskus, Rappeli keskus, mitmed Maxima ja Selveri kaubanduskeskused jne. Fausto Capitali varade maht ulatub üle
150 miljoni euro.
Fahle Pargi kohta saab rohkem lugeda kodulehelt www.fahle.ee ja Fahle Park’i Facebooki lehelt: (https://www.facebook.com/FahlePark/).