Mustamäel avati moodne üürimaja Newton Stuudiod

 Fotod: (fotograafid Andreas Jupits ja Marek Metslaid)
 Fotod: (fotograafid Andreas Jupits ja Marek Metslaid)

Co-living saab Eestis tuule tiibadesse

 Eile, 15. septembril avati Mustamäel Tehnopoli kõrval kaasaaegne üürimaja Newton Stuudiod. Majas on 90 sisustatud üürikorterit, mis on mõeldud nii lähedal õppivatele tudengitele kui ka lühemalt linnas viibivatele spetsialistidele. Maja teeb unikaalseks co-livingkontseptsioon – elanikele on loodud mugavad võimalused koos ajaveetmiseks ja kogukonnatunde tekkimiseks.

 Fotod (fotograafid Andreas Jupits ja Marek Metslaid)

 Scandium Kinnisvara arendatud Newton Stuudiotes on nelja tüüpi üüristuudiod – elada saab nii üksi kui ka kahekesi, paarina või sõbraga. Lisaks üürikorteritele leiab Newtonist elanikele mõeldud jõusaali, pinksi- ja telekaala ning pesupesemisruumi. Õues on hubane terrass, pargiala, jalgrattaparkla, tõukerataste laadimiskoht ja kogukonnaaia-stiilis potipõllundus. Süvendatud esimesel korrusel asub autoparkla.

 Fotod: (fotograafid Andreas Jupits ja Marek Metslaid)
 Fotod: (fotograafid Andreas Jupits ja Marek Metslaid)

Maja muudab eriliseks selle suunitlus co-livingkontseptsioonile. Co-livingtähistab eesmärgipärast kogukonna loomist majja, kus ööbivad sarnase mõttelaadi või hoiakuga inimesed. Newtonisse on selleks loodud erinevad ühisruumid nagu lauatennise ruum, jõusaal ja kogukonnaaed. Lisaks toimuvad majas elanikele suunatud üritused ja koosolemised alates lauamänguõhtutest lõpetades teemapidude ja filmivaatamistega.

Foto: Marek Metslaid: Ildiko Siimon, Maido Lüiste, Rain Kont
Foto: Marek Metslaid Pildil: Ildiko Siimon, Maido Lüiste, Rain Kont

Kalle Aron, Scandium Kinnisvara partner ja arendusjuht: “Scandiumil on alati olnud tavaks luua üürimajadesse ühisalasid, kus inimesed saavad aja kokkuhoiu ja mugavuse mõttes olulised tegemised tehtud. Co-living kontseptsiooni silmas pidades oleme läinud sammu kaugemale ja mõelnud ka ruumidele, mis tooksid inimesed kokku, pakuksid meelelahutust ja võimalust kaaselanikega tutvuda. Eesmärk on pakkuda Tallinnasse alles kolivatele noortele inimestele kogukonda ja edaspidi ka sõpruskonda, kellega luua uusi startupe, edendada Eesti ettevõtlust ja läbi viia maailmamuutvaid projekte.”

Ildiko Siimon, Scandium Kinnisvara co-living ärisuuna juht: “Kokkuvõtvalt on Newtoni näol tegemist uudse majutuskontseptsiooniga. Ööbida saab siin nii kaua kui vaja – olgu üks nädal või mitu aastat. Kõik stuudiod on täielikult sisustatud, muutes sissekolimise kiireks ja mugavaks. Kappides on olemas isegi söögitegemiseks vajaminev, üle maja levivast internetist rääkimata. Maja haldurina hoolitseme ka selle eest, et siin toimuksid regulaarselt huvitavad sündmused ja co-livingkontseptsioon saaks Eestis tõeliselt tuule tiibadesse.”

Newton Stuudiod koos kõigi üürikorteritega jääb Scandium Kinnisvara portfelli tütarettevõtte Nestin Rent halduses. Maja arhitektid on Kauss Arhitektid ning peatöövõttu teostas Stark Ehitus.

Maja koduleht:  www.nestin.ee

Fotod: (fotograafid Andreas Jupits ja Marek Metslaid)