Naiskinnisvarainvestorite osakaal on tõusuteel

Naised on kinnisvarasse investeerimisel otsusekindlamad ja vaatavad pikka perspektiivi

 Eesti suurima üürikorterite arendaja Scandium Kinnisvara müügistatistika järgi on naiste osakaal kinnisvarasse investeerijate hulgas ühe suurem. Naised on oma otsustes kindlamad ja teevad vähem tühje päringuid. 

 Maia Lõško, Scandium Kinnisvara müügijuht: ”Eesti naisinvestorid on väga otsusekindlad. Neilt tuleb vähe sisuta päringuid. Kui juba kirjutatakse või helistatakse, siis on soov kohe vaatama tulla ja investeeringuga edasi liikuda. Üüriinvesteeringuna eelistavad naisinvestorid korterit, kus võivad ka iseennast elamas ette kujutada. Tihti ostetakse üürikorter praktiliseks projektiks, kus saab tegeleda möbleerimise ja sisekujundusega, et korter oleks lühiajalisel üüriturul eksklusiivne ja paistaks hästi silma.”

Kui mehed jälgivad enim konkreetset sihiks võetud tootlusnumbrit ja vähem seda, kas tegemist on uue või vana majaga, siis naised panevad rõhku teistele aspektidele.

“Naisinvestorid hindavad maja pakutavaid lisaväärtuseid, asukohta, eksklusiivsust ja pikaajalist perspektiivi. Loomulikult on oluline ka tootlus, kuid sellest enam vaadatakse, kas projektil on nö hinge, erilisust ja pikemat kasumipotentsiaali,” kommenteeris Lõško.

Suurimad hulgiostjad on statistika järgi siiski pigem mehed. Naisinvestorid on pigem ettevaatlikumad ning alustavad ühes projektis ühe korteriga. Uue projekti tulekul investeeritakse hea kogemuse korral sama arendajaga uuesti. Naisinvestorid hindavad enam ka head kliendikogemust – muredele oodatakse kiiret lahendust ning personaalset nõustamist.

 “Statistikana saame välja tuua, et naised vaatavad üürituru mõttes ka üha enam Tallinnast väljapoole. Näiteks meie viimase suure projekti Tartu DUO Loftide ostjaskonnast on 66% just naised, “ rääkis Lõško.