Naiskinnisvarainvestorite osakaal on tugevalt tõusnud

Naised investeerivad ühe enam üürikinnisvarasse

Eesti suurima üürikorterite arendaja Scandium Kinnisvara müügistatistika näitab, et kinnisvarainvestorite seas tõstavad tugevalt pead naisinvestorid. Naiste osakaal üürikorteritesse investeerijate seas on kahe aastaga enam kui viiekordistunud.

 Scandium Kinnisvara on viimase kahe aasta jooksul müünud üle 230 väikekorteri. Veel aasta tagasi domineerisid ostjate seas tugevalt mehed, kuid viimase aastaga on olukord oluliselt muutunud ja naiste osakaal hüppeliselt tõusnud.

Maia Lõško
Maia Lõško

Maia Lõško, Scandium Kinnisvara müügijuht:” Meie kogemus näitab, et üha enam tunnevad kinnisvarainvesteeringute vastu huvi naisinvestorid. Viimastes meie suurtes arendusprojektides moodustavad naised juba enam kui 50% ostjaskonnast. See on veel võrreldes kahe aasta taguse ajaga, mil naised moodustasid vaid 10% ostjaskonnast, tohutu kasv.”

 Kui naiskinnisvarainvestorite arv on hüppeliselt suurenenud, jäävad investeeringute suurused vastassugupoolele veel alla. Keskmiselt ostavad naisinvestorid ühe kuni kaks väikekorterit arenduse kohta, mehed tihti kolm või enam.

Maia Lõško: “Naised on kinnisvarainvesteeringu tegemisel ettevaatlikumad ning soovivad investeerimisobjekti kohta väga põhjalikku ülevaadet. Eelistatakse investeeringute hajutamise mõttes investeerida erinevatesse arendustesse ühe kuni kahe korteri kaupa. Mehed seevastu eelistavad investeerida suuremalt ühte väljavalitud arendusse, et muuta korterite haldamine võimalikult lihtsaks ja mugavaks.”

 Samuti näitb ostustatistika, et laenude osakaal tehingutes on langemas ja üha enam investeeritakse omakapitali.