Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – kuidas leida ostja (2/2)

Jätkame KV.EE rubriigiga, kus anname nõua, kuidas müüa kinnisvara. Eelmisel korral alustasime teemaga, kuidas võiks leida ostja. Täna võtame selle teema kokku keskendudes portaali KV.EE võimalustele.

Kui eelmises nõuandeartiklis toodud meetodid tasuta pakkumisinfot levitada tulemust ei anna ning ostjat leida ei õnnestu, siis tuleb asuda järgmise sammu juurde. Järgmiseks sammuks võiks olla kuulutuse lisamine portaali KV.EE.

Kuulutuse lisamise eeldused

Kuulutuse lisamine eeldab enda portaalis KV.EE registreerumist. Seee valutu protseduur võtab aega vaid loetud sekundid. Registreerumisega on võimalik alustada lehelt https://www.kv.ee/liitumine/.

Registreerimisel oleks mõistlik kasutada enda tegelikku nime. On ju võimalikul kinnisvaraostjal raske tõsiselt suhtuda müüjasse, kes enda nimeks on märkinud näiteks „Kiisu-Miisu“.

Kuulutuse lisamine

Registreerumise järel on võimalik lisada müügikuulutus saata tasuta kõikidele maakleritele. See tähendab, et kliendi otsimine delegeeritakse maakleritele.

Kui aga soov on müüa siiski ise, siis tuleb sisestada kuulutus, mis lisaks portaalile KV.EE lisatakse automaatselt ja tasuta ka Osta.ee ja Hydra.ee lehele.

Kuulutuse sisestamisel on mõistlik lähtuda eelmistes nõuanderubriigi artiklites Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – kuidas vormistada kuulutus (1/2) ja Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – kuidas vormistada kuulutus (2/2) soovitustest.

Lisateenused pakkumise esiletoomiseks

Kuulutuse sisestamisel on see leitav otsingu poolt. Samas pakub portaal KV.EE võimalust sisestatud kuulutuse otsingus esiletoomiseks läbi tasemeteenuse.

Suurema tähelepanu saamiseks on võimalus kuulutus paigutada ka portaali KV.EE esilehele. See on lehekülg, millest alustavad enamus portaali külastajaid.

Lisateenuste ostmisel tasub mõelda sellele, kui kiire Sul müügiga on. Kui on kiire, siis tasub kulutada pakkumisele täiendava tähelepanu tõmbamisele. Kui aga müügiprotsess on pigem turu testimiseks, siis pole ka lisakulutustel suurt mõtet.

Kuulutuse eest tasumine

Kuulutuse sisestamine on tasuta. Küll tuleb maksta kuulutuse avaldamise eest. Nii avaldamise, kui tellitud lisateenuste eest on võimalik maksta läbi pangalingi. Tasumise järel avaldatakse kuulutus koheselt.

Kui ikka ostjaid ei leia…?

Kui eeltoodud sammud on kõik läbikäidud ning kuulutus portaalis KV.EE avaldatud, siis võiks mingitki tagasisidet tulla vähemalt esimese nädala jooksul peale kuulutuse avaldamist. Kui tagasisidet ei tule või see jääb väga napiks, siis tasub mõelda, mida eelnevaga võrreldes teisiti teha.

Üks võimalus on rõõmustada portaali omanike ning osta märkimisväärselt esialgu tähelepanu alt kõrvale jäänud tasemeteenuseid ja kuulutuse esilehele paigutamist. Teine võimalus on kriitilise pilguga vaadata üle kuulutuse tekst ja mis kõige olulisel – üle vaadata pakkumise hind.

Tuleb tõdeda, et reeglina on vähese ostuhuvi põhjuseks ikkagi liiga kõrge hind. Kas seda aga vähese tagasiside tõttu alandama hakata või näha näiteks vaeva, et asendada seebikarbiga tehtud fotod professionaalse fotograafi piltide vastu – see on müüja otsustada.

Soovitused

  • Kuulutuse lisamisel mõtle järele, milliseid teenuseid vajad.
  • Hinda kuulutuse tagasisidet ja otsusta selle alusel, kas kuulutust või seal olevat pakkumishinda tuleks korrigeerida.
  • Kui oled kuulutuse portaalis avaldanud, siis hoolitse selle eest, et meilid Sinuni kohale jõuaksid ja et Sul telefonile vastata oleks võimalik.

Nõuanderubriigi järgmises peatükis kirjutame sellest, mis peaks tegema, kui potentsiaalne ostja on leitud.

Vaata lisaks, mida soovitavad KV.EE nõuanded või konkreetsemalt postituste sarja “Kuidas müüa kinnisvara“.

Eelmised nõuanded sarjast “Kuidas müüa kinnisvara

  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – ülesandepüstitus
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – müügihinna määramine (1. osa)
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – müügihinna määramine (2. osa)
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – valdus ja kahe korteri lõks
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – müügi asemel väljaüürimine (1/3 osa)
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – müügi asemel väljaüürimine (2/3 osa)
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – müügi asemel väljaüürimine (3/3 osa)
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – müüa ise või maakleri kaudu
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – kuidas leida maakler
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – maaklerteenuse lepingud (1/3 osa)
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – maaklerteenuse lepingud (2/3 osa)
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – maaklerteenuse lepingud (3/3 osa)
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – kuidas vormistada kuulutus (1/2)
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – kuidas vormistada kuulutus (2/2)
  • Nõuanne: Kuidas müüa kinnisvara – kuidas leida ostja (1/2)