Ober-Haus: Euro pole välismaalaste osakaalu Pärnu korteriturul veel suurendanud

Võrreldes eelmise aasta algusega on Pärnus korterite tehingute arv ja rahaline maht tõusutrendis, samuti on tõusnud keskmine tehingu- ja pinnaühiku hind. Kuid võrreldes eelmise aasta lõpuga on tehingute arv siiski oluliselt väiksem.  Sarnaselt eramute ja kruntide turuga jätkub korterite hindade diferentseerumine täpsemast asukohast ja kvaliteedist lähtuvalt.

Kuna üldine korteriturg sõltub siiski kohalikust tarbijast ja ostujõust, siis pakkusid potentsiaalsetele ostjatele huvi eelkõige odavama hinnaklassi korterid Ülejõe, Rääma ja Mai piirkonnas. Samas tuntakse huvi ka keskmisest oluliselt kallimate eksklusiivsete kesklinna ja rannalähedaste korterite vastu. Vastupidiselt üldisele arvamusele ei ole vähemalt reaalsete tehingute baasil käesoleva aasta algul välismaalaste osakaal Pärnu korteriturul kasvanud.

Seoses euro tulekuga on kasvanud nii müüjate kui ostjate huvi sooritada tehingut, kuid sageli on müüjate ootused hinna suhtes liiga kõrged ja ollakse veendunud jätkusuutlikus hinnatõusus. Samas on ostjad muutunud teadlikumaks ja nõudlikumaks. Käesoleva aastal on enamik tehinguid toimunud hinnavahemikus 650 – 900 €/m².

Alanud on suvituskorterite otsimine ja broneerimine.

Rain Rätt

Ober-Hausi Kinnisvara AS
Kinnisvarahindaja / analüütik

[email protected]


Allikas: Ober-Hausi Kinnisvara AS