Ober-Haus: Totaalne hinnahüpe Lasnamäel!

Tallinna kõige suurema korterite arvuga linnaosas Lasnamäel on tehingute hulk ja hinnad käesoleva aasta jooksul liikunud tõusutrendis, eriti kiiresti on tõusnud keskmine pinnaühiku hind.

Võrreldes eelmise aasta IV kvartaliga on käesoleva aasta samal perioodil toimunud tehingute baasil hinnatõus + 27%. Tallinnas tervikuna on keskmine hinnatõus 18% ja näiteks kesklinnas ainult 12%.

Võrreldes eelmise aastaga on käesoleval aastal kasvanud tehingute hulk suuremate korteritega ja vanemates paneelmajades asuvate 4- toaliste väga heas/heas korras korterite hinnad on üldjuhul hinnavahemikus 75 000 – 80 000 eurot.

Samas on toimunud üksikuid tehinguid, kus 1- toaliste korterite hinnad on ulatunud 49 000 euroni ja 2- toaliste hinnad 70 000 euroni ehk pinnaühiku hinnast lähtuvalt 1 400 – 1 500 €/m².

See on juba sama hinnatase, mis oli Lasnamäel enne kinnisvaramulli lõhkemist.

Lasnamäel korterite ostjate hulgas võib märgata kahte trendi. Ostjate hulgas on palju Ida – Virumaalt pärit inimesi ja kohalikud, juba Lasnamäel elavad inimesed, kes kolivad kesklinnale lähemale renoveeritud või uutesse korteritesse.

Maa – ameti andmetel on Lasnamäel käesoleva aasta IV kvartalis keskmine korteri pinnaühiku hind 1 077 €/m², 2006. a enne kinnisvarabuumi lõppu 1 255 €/m².

Korterite hinnatõusu on soodustanud eluasemelaenude madal intressitase, sissetulekute kasv, samuti soov investeerida kinnisvarasse üüritulu saamise eesmärgil kuna pangakontodel oleval rahal on tootlus väga väike.

 

Allikas: Rain Rätt/Ober-Hausi  analüütik