Pärnus sai raudteevalitsuse villa nurgakivi

Mapri Ehitus ehitab Pärnusse villa

Pärnusse endise raudteevalitsuse villa asemele rajatav elamu- ja ärihoone sai nurgakivi. Hoone valmib 2020. aasta kevadel, ehitaja on Mapri Ehitus ja arhitektuurne lahendus on BOA arhitektidelt.

 Vallo Palm, Raudteevalitsuse Villa OÜ juht ja arendaja räägib, et 2020. aasta kevadel Pikk 16 valmiv hoonetekompleks pindalaga ligi 4000 ruutmeetrit hõlmab 36 korterit, kontori- ja äripindasid ja maa-alust garaaži. Tänapäevaste vahenditega ehitatakse uuesti 1920. aastatel rajatud ja hiljem maha põlenud juugendvilla ning selle kõrvale rajatakse eluhoone, mille esimesele korrusele tuleb pangakontor.

 “Pärnakana olen seda meelt, et trööstitu olukord suvepealinna südames vajab muutust. Vana villa taassünd, Martensi maja, uus bussijaam, Pika ja Laia tänava ehitus aitavad teha korda suure osa Pärnu kesklinnast,” ütleb pärnakas Vallo Palm.

 Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht: “Mapri Ehitusele on projekt põnev, kuna esialgu lihtsana tundunud ehitusprotsess muutus keerulisemaks ja pikemaks. Tulime kliendile vastu, muutsime projekti ja teeme maa alla 1000 ruutmeetrit garaaže. Oleme Mapri Ehituses võtnud kasutusele klientidega suhtlemise viisi, kus me ei saada ülipikkasid e-maile vaid päriselt räägime oma kliendiga näost näkku. Pärnus elab tellija jalutuskäigu kaugusel objektist.”

 “Ebahariliku lahendusena tuleb kõikidele korteritele suvepealinna kuumusega võitlemiseks jahutusseadmete paigaldamise valmidus. Pärnu on minu kodulinn ja siin on hea ehitada,” lisab Tarmo Roos.

 Möödunud sajandi 1920. aastatel rajatud neoklassitsistlike ja art deco elementidega juugendvilla on oluline Pärnu kunagise kitsarööpmelise raudtee ajaloos, kuna maja kuulus tollasele raudteevalitsusele.

 Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Mapri Ehituse 2018. aasta ehitustööde maht oli ligi 70 miljonit eurot, ettevõte annab tööd 100 inimesele.