Pipedrive’i 12 miljonit maksnud maja sai valmis

Mapri Ehituse ja NOBE konsortsium sai valmis Tallinnasse WoHo kvartalisse ehitatud teise kõrghoone. Maja ankurrentnik on müügitarkvara arendaja Pipedrive ning arhitektuuriprojekti autor on PIN Arhitektid. Korterite sisekujunduse tegi Aet Piel Disain. Tööde maksumus on ligi 12 miljonit eurot. 

Tallinnas WoHo kvartalis Mustamäe tee 3 sai valmis teine, 14-korruseline äri- ja eluhoone. Maja ankurrentnik on kaheksal korrusel tegutsev rahvusvaheline müügitarkvara lahenduste arendaja Pipedrive. Hoone rajati ühe maa-aluse ja 14 maapealse korrusega, seal on brutopinda 12 618 m2. Lisaks asuvad viiel ülemisel korrusel 3,2 m kõrguste ja maast laeni akendega 49 korterit, millest kolm on penthouse tüüpi luksuskorterid. WoHo kvartali esimeses hoones on Telia Eesti peakontor.

Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht: “WoHo teise hoone ehk Pipedrive’i maja tegi meile eriliseks asjaolu, et majal on kaks otstarvet: all kaasaegsed bürood ja üleval väga korralikud korterid. Tänu ankurrentniku innovaatilisusele saime luua uudseid büroohoone lahendusi, millest mõned on kasutusel esimest korda Eestis. Ehitustempo oli väga kõrge nagu ikka, aga me saime suurepäraselt hakkama.”

Mait Rõõmussaar, NOBE juhatuse esimees: „WoHo kvartalist on kujunemas Tallinna üks omanäolisemaid ärihoonete komplekse. Pipedrive’i maja on arhitektuurselt silmapaistev ja linnapilti rikastav. Elukeskkonda luuakse aastakümneteks ning PIN Arhitektide visiooni teostamine oli meie jaoks vastutus, mille puhul kvaliteedile kompromisse ei tehtud.”

Age Alliksaar, Pipedrive’i kontori juht räägib, et avatud kontori kogemus on saadud eelmistel pindadel ja nüüd on uues büroos väiksemad töötsoonid. “Uuringutest selgub, et väiksemad töötsoonid lasevad töötajail tunda end privaatsemalt, suhelda avatumalt omavahel ning toetavad ka inimese keskendumisvõimet. Hetkel on meil igal korrusel neli kuni viis kuni 12 inimesele mõeldud tööruumi, mille läheduses väiksemad koosolekuruumid 2-4 inimesele ning paar suurt 10-14 inimesele. Ja et meil on esindusi välisriikides, on majas ka magamistuba, et ajavahest tingitud väsimusest võitu saada.” Age Alliksaar soovitab kaasata kontori kujundamisse ettevõte töötajaid, sest nii saab toredaid ideid, mida võimaluste piires ellu viies tunnevad kõik inimesed end tööl olles hästi. 

Kaheksa korruse vahel jaguneval 5460 m2 pinnal töötab ligi 300 inimest. Nende lemmik on teine korrus jõusaali ja saunaga, samas on ka suur ühisköök ja 100 inimesele mõeldud koosolemise ala. Parkimismaja jagatakse kõrval asuva Teliaga. 

WoHo kvartali arenduspartneri Reterra Estate OÜ juhatuse esimees Reigo Randmetsa sõnul on kahele IT- ja telekomiettevõttele spetsiifiliste vajadustega kontoripindade arendamine unikaalne kogemus. „Üks asi on teha standardlahendusega büroopindu, täiesti teine asi on aga töötada koos Telia ja Pipedrivega välja nende töökultuuri ja -keskkonnaga sobivaid rätsepalahendusi. Uudse juhtimiskultuuri ja töökorraldusega ettevõtted on oma soovidest teadlikumad ning on valmis kasutama rohkem innovaatilisi lahendusi,“ märgib Randmets.

Karl Ader, teine arendusparter ja EKE Invest esindaja toob välja, et majas on suhtutud kubatuuri julgemalt, 16-korruselise hoone asemel otsustas arendaja ühte ruutmeetrisse rohkem panustada ning ehitatud on hoopis 14-korruseline hoone. “Kõigil korrustel on tavapärasest umbes 30 cm kõrgemad laed, rohkem õhku ja valgust. Kõik lahendused on ühtlaselt head: kiired liftid, maast laeni aknad, klaaspiirdega rõdud, kõrge kvaliteediga viimistlusmaterjalid, 2,4 meetrised siseuksed, helikindlust tagavad akustikaelemendid,” räägib Karl Ader.

Kvartalis avati restoran-bistroo Fredo, samuti uus pizzaköök ning pagar, suveks on kavas rajada ka õhtupäikese poolsesse külge terrassiala. Maja all saab olema samuti Apple’i kaubamärgi esindus, Valge Klaar. Vakantseid üüripindasid kvartalis enam ei ole. 

WoHo, Work and Home kvartal on elu- ja ärikeskkond, kus need kaks poolust on omavahel läbimõeldult seotud. Kvartalisse, mille märksõna on linnasüdame lähedus, rajati kahte kõrghoonesse kokku 36 000 m2 elu- ja äripindasid. Lisaks on eraldi parkimismaja. WoHo kvartal kuulub  ühise firma Ekeropol OÜ nime all ettevõtetele EKE AS, Polaria Kinnisvara ning Reterra Estate OÜ-le.

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Mapri Ehituse 2018. aasta ehitustööde maht oli ligi 70 miljonit eurot, ettevõte annab tööd ligi 100 inimesele.

NOBE ehk Nordecon Betoon OÜ on aastast 2000 ehituse peatöövõtu ja betoonitöödega tegelev ettevõte, mis pakub ehituse täisteenust projekteerimisest hoone valmimiseni. Ettevõttes töötab 150 inimest, kellest 25 tegutseb Soome tütarfirmas NOBE Rakennus OY. NOBE 2018. aasta käive oli üle 60 miljoni euro.

Lisanfo:
Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht [email protected]
Reigo Randmets, Reterra Estate OÜ juhatuse esimees [email protected]