PRESSITEADE: 1. NOVEMBRIST SAAB UUESALU ELURAJOONI BUSSIGA

Alates 1. novembrist teenindab Rae vallas asuva Uuesalu elamurajooni elanikke buss nr 219, mis viib Tallinna kesklinna Solarise juurde.

Kui seni pääses ühistranspordiga kuni Nabala tee ristmikuni, kust Uuesallu jõudmiseks tuli mitu kilomeetrit jalgsi vantsida, siis nüüdsest pääseb bussiga otse koduukseni.

Tallinna piiril Rae vallas asuva Uuesalu elurajooni elanikud olid korduvalt pöördunud palvega tagada ühistransport Uuesalust Tallinna nii valla- kui ka maavalitsuse poole. Paraku eelarveliste vahendite puudumine vallal bussiliini käivitada ei võimaldanud.

Uuesalu elurajooni arendaja IBE Estonia OÜ juhataja Ülle Kullöri sõnul tuli probleemile siiski lahendus leida, kuna rahva arv asumis igakuiselt kasvab ning pealegi moodustavad suure osa elanikest lapsed. Koostöös maavalitsusega jõutigi lahenduseni. Bussiliini käivitamisega seotud kulusid doteerib IBE Estonia OÜ.

Buss nr 219 väljub tööpäeva hommikuti Uuesalust kell 6.54, 7.31 ja 8.31 ning sõidab mööda Pärnu maanteed Solarise juurde. Sõiduaeg Uuesalust kesklinna on umbes 20 minutit.  Laupäeviti ja pühapäeviti väljub buss Uuesalust kell 11.31 ja 15.31.

Tagasi Uuesallu saab Solarise juures asuvast lõpp–peatusest argipäeviti kell 16.00, 18.00 ja 20.00 ning riiklikel pühadel ja nädalavahetustel kell 11.00, 18.00 ja 23.00. Graafik on hetkel kehtiv kuni 03. juunini 2010, mil edasine bussigraafik määratakse arvestades liini täituvust ja elanike vajadusi.

Uuesalu elurajoon asub Rae vallas Järvekülas Tallinna kesklinnast 8 kilomeetri kaugusel. Parim juurdepääsutee on Viljandi maantee kaudu, kus Nabala tee ristmikult viib otse Uuesallu lai asfalttee koos tänavavalgustuse ning kergliiklusteega. Tegu on logistiliselt hea asukohaga Tartu maantee ja Viljandi maantee vahelisel alal, mis tagab liikumisvõimaluse mitmel suunas, jäädes samas eemale suurtest magistraalidest ning tootmisobjektidest.

Lisainfo:

Ülle Kullör
IBE Estonia OÜ juhataja
Tel 51 12 885
E-post: [email protected]

Allikas:  Agnes Aaslaid/MyConference OÜ