Pressiteade: AS YIT Ehitus ja Capital Mill OÜ

Eksklusiivsele Navigaatori äri- ja büroohoonele paigaldatakse nurgakivi 29. novembril 2012

Kesklinna rajatavale äri- ja büroohoonele Navigaator paigaldatakse nurgakivi 29. novembril 2012. Capital Milli tellimusel ehitab eksklusiivse ärihoone YIT Ehitus AS aadressil Laeva 2. Silmapaistva arhitektuurse lahendusega ja ehitustehniliselt nõudlik Navigaator hakkab ilmestama kesklinna ja sadama vahelist ala, olles kogu piirkonna edasiseks arengumootoriks.

AS YIT Ehituse juhatuse liikme Toomas Rappi sõnul on ehitustööd planeeritud graafikus. Tavapäraselt näeb kõrvaltvaataja ehitustööde arengut alles siis, kui ehitajal vundament paigas ja hoone maa seest kerkima hakkab. Sellesse perioodi jääb ka hoonele nurgakivi panek. Ootame ehitajasõbralikku talveperioodi betoonitööde tegemiseks.

Capital Mill OÜ partneri Marko Kull hinnangul on nad ehituse käiguga väga rahul. Huvi hoone vastu üürnike poolt on olnud suur, samas peab nentima, et kuna tegemist on rahvusvaheliste üürnikega, siis läbirääkimised kestavad tavapäraselt kauem. Arendaja on seadnud eesmärgiks peale väga hea energiaklassi saavutamist taotleda hoonele ka rahvusvaheliselt tunnustatud LEED Gold sertifikaati, mille omandamisel saab Navigaator teerajajaks esimese taolise kõrge energiaklassiga hoonena kogu Baltikumis.

Nurgakivisse asetatakse tavapäraselt selle päeva ajalehed, kehtivad rahatähed ja projektiga seonduvad infomaterjalid. Nurgakivi paigaldavad Capital Mill OÜ ja YIT Ehitus AS esindajad neljapäeval 29.11.2012 kl. 15:00.

Capital Mill asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Eestis asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte tegutsemisaastate jooksul on tehtud investeeringuid koguväärtuses ca 100 miljonit eurot.

YIT Ehitus koos sõsarettevõttega YIT Emico (www.yit.ee) on Eesti juhtivad ehitusettevõtted, mis kuuluvad Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuva ettevõtte YIT kontserni. YIT neljateistkümnes riigis (Põhjamaad, Balti riigid, Venemaa, Kesk—ja Ida Euroopa) tegutsevas ettevõttes töötab ligikaudu 26 000 inimest. YIT kontserni 2011. aasta käive oli 4,5 miljardit eurot.

 

Lisainformatsioon:

Marko Kull, OÜ Capital Mill, Tel: +372 524 5665, [email protected], www.capitalmill.eu

Toomas Rapp, AS YIT Ehitus, Tel: 665 2100, [email protected], www.yit.ee

 

Allikas: YIT Ehitus AS